Ražnjići s kobasicama i paprikama s feta sirom

2015

Sastojci

  • 4 roštiljske kobasice
  • 2 glavice luka
  • 2 crvene rog paprike
  • 4 crvene rog paprike
  • 200 g feta sira
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
1 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Ražnjići s kobasicama i paprikama s feta sirom

Kobasice su idealne za pripremu na roštilju. Napravite ih u obliku ražnjića? Ražnjići su izuzetno praktično jelo za koje vam ne trebaju nož niti vilica.

Ražnjići jedan su od voljenih klasika pripremanih na roštiljskoj vatri. Mesnih ideja i recepata za pripremu na grillu nikad dosta, stoga vam preporučam malo drukčije ražnjiće – s kobasicama.

Na jedan štapić možete nanizati raznolike varijante mesa i povrća. Ja sam se odlučila za roštiljske kobasice, crvenu rog papriku i luk. Uz kobasice možete na ražnjiću kombinirati i šampinjone ili neke druge gljive, tikvice, rajčice itd.

Vodite računa da meso i povrće narežete na komade veličine zalogaja, ne prevelike kako ne bi bili nezgodni za jelo, niti premalene jer će komadići padati sa štapića.

Ražnjići se slažu s raznim salatama i umacima, a predlažem pečene paprike punjene feta sirom.

raznjici-s-kobasicama

Priprema:

Kobasice narežite na kriške. Luk i papriku (preporučam crvenu rog papriku) narežite na kriške veličine zalogaja. Sve nanižite na drvene štapiće, izmjenjujući sastojke. Pecite 10-ak minuta na roštilju ili grill tavi.

Ostatak paprika operite, odrežite im vrh i očistite unutrašnjost od koštica. Stavite ih na roštilj i pecite dok im kožica ne pocrni. Uklonite s vatre, zamotajte u najlonsku vrećicu i pustite da se ohlade.

Osim na roštilju, paprike možete peći i u pećnici na 200 stupnjeva ili na štednjaku na plinu (na otvorenoj vatri). Pečene paprike zamotajte u najlonsku vrećicu jer ćete ih lakše oguliti kad se ohlade.

Pečene paprike napunite feta sirom i vratite nakratko na vatru, tek toliko da se sir rastopi. Narežite ih na manje dijelove, posolite, pokapajte maslinovim uljem i posipajte nasjeckanim peršinom.

Vezani članci