×
×
Napravite sendvič s mesnim okruglicama
Recepti

Napravite sendvič s mesnim okruglicama

Mesne okruglice su ljeti malo zanemarene, ali to ne znači da se od njih ne može napraviti nešto ljetno i spremno za – nošenje na plažu.

Veliki sam obožavatelj mesnih okruglica. Bile one obične, švedske ili u umaku od rajčice, nije mi važno. Svaka njihova varijacija jednako mi je draga, a jelo u kojem se nalaze će mi sigurno biti ukusno jelo.

Ljeti, mesne okruglice mogu biti odlično jelo za ponijeti na plažu ili piknik u parku.

Upravo s tom idejom nastao je ovaj sendvič punjen pikantnim mesnim okruglicama uz kiselo-ljuti umak i svježe ukiseljeno, osvježavajuće povrće.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Za brzo ukiseljeno povrće dobro isperite svježi krastavac i mrkvu pod mlazom vode i pomoću guljača za krumpire izrežite ih na tanke trake. Narezanu mrkvu i krastavce stavite u malu posudu, posipajte s dvije žlice šećera i prelijte s 1 dcl jabučnog octa. Pomiješajte sve i ostavite povrće uronjeno u octu da stoji u hladnjaku do trenutka kada ćete ga koristiti kao prilog sendviču s mesnim okruglicama.
  2. U mljevenu svinjetinu dodajte sol, svježe mljeveni crni papar, nasjeckani list peršina, nekoliko kapi Tabasco umaka, oko 50 ml teriyaki umaka i 3 režnja protisnutog češnjaka. Dobro rukama sjedinite sve sastojke i ostavite smjesu barem 30 minuta u hladnjaku.
  3. Kada ste spremni za pripremu i posluživanje sendviča s mesnim okruglicama rukama iz mesne smjese oblikujte okruglice željene veličine. Peći ih možete na tavi na štednjaku, na roštilju ili u pećnici. Sami odredite kako su vam najdraže pripremljene ili kako vam ih je u tom trenutku najlakše termički obraditi.
  4. Dobro ih zapecite kako bi bile pečene u sredini i hrskave izvana. Mesne okruglice poslužite u pecivu po želji, uz dodatak svježe ukiseljenih krastavaca i mrkve te s majonezom u koju ste dodali malo crnog papra, limunovog soka i par kapi Tabasco umaka.