Smorrebrod sendvič dolazi iz Danske i poslužio nam je kao inspiracija za ovaj recept. Od originala smo zadržali tanku krišku raženog kruha i kiselo povrće, a ostalo smo prilagodili sendvič salami.
SASTOJCI
Premaz od majoneze:
Ukiseljeni luk:
Priprema:
- Ljubičasti luk narežite na tanke kolutove i stavite ih u staklenku. U manji lonac ulijte vodu i pustite da zakuha. Dodajte ocat, šećer i sol te kuhajte kratko dok se šećer i sol ne rastope. Prelijte luk, zatvorite staklenku i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Višak luka možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
- Za premaz pomiješajte majonezu sa senfom.
- Kisele krastavce prerežite po dužini na nekoliko trakica, mini kukuruze narežite na manje komade.
- Na svaku krišku kruha nanesite premaz od majoneze i senfa. Dodajte po tri kriške salame s čilijem te ukrasite mini kukuruzima, krastavcima, kolutovima luka i svježom rukolom.