×
×
Sendvič salama s čilijem i ukiseljeno povrće
Mali zalogaji

Sendvič salama s čilijem i ukiseljeno povrće

Tanka kriška raženog kruha odlično je podnijela „teret“ salame s čilijem, raznog kiselog povrća i premaza od majoneze.

Smorrebrod sendvič dolazi iz Danske i poslužio nam je kao inspiracija za ovaj recept. Od originala smo zadržali tanku krišku raženog kruha i kiselo povrće, a ostalo smo prilagodili sendvič salami.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3

    Premaz od majoneze:

    Ukiseljeni luk:

Priprema:

  1. Ljubičasti luk narežite na tanke kolutove i stavite ih u staklenku. U manji lonac ulijte vodu i pustite da zakuha. Dodajte ocat, šećer i sol te kuhajte kratko dok se šećer i sol ne rastope. Prelijte luk, zatvorite staklenku i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Višak luka možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
  2. Za premaz pomiješajte majonezu sa senfom.
  3. Kisele krastavce prerežite po dužini na nekoliko trakica, mini kukuruze narežite na manje komade. 
  4. Na svaku krišku kruha nanesite premaz od majoneze i senfa. Dodajte po tri kriške salame s čilijem te ukrasite mini kukuruzima, krastavcima, kolutovima luka i svježom rukolom.