Kada birani komadi mesa završe u salami, situacija je već dosta dobra za svakog ljubitelja sendviča. No, kada salami dodate i masline, ona će biti još sočnija, svježija i ukusnija.
Ali, maslina nikad dosta, pa smo još pripremili i tapenadu od zelenih maslina kao bazu našeg sendviča. Pečene paprike i rastopljeni sir savršeno su se uklopili između dvije strane kruha.
SASTOJCI
Za tapenadu:
Priprema:
- U sjeckalicu dodajte masline, inćune, kapare, papar te ulijte maslinovo ulje. Izmiksajte dok ne dobijete strukturu paste, odnosno namaza.
- Kruh prerežite po cijeloj dužini te potom donji dio premažite tapenadom. Preko tapenade složite pečene paprike pa kriške sira, zatim salamu i na kraju listove baby salate.
- Poklopite gornjim dijelom kruha, zamotajte u foliju pa s gornje strane otežajte tako da postavite težu tavu u koju ste dodali, primjerice, konzerve hrane (ili neke druge teže predmete, što vam je već pri ruci). Pospremite u hladnjak na barem 1 sat, a možete i na nekoliko sati.
- Potom sendvič prebacite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
- Zapečeni sendvič izvadite iz folije, poprečno narežite pa poslužite.