×
×
Sendvič salama s maslinama i tapenada
Mali zalogaji

Sendvič salama s maslinama i tapenada

Zapečeni sendvič salama s maslinama praktično je rješenje za goste i zabavan odmak od klasičnih sendviča.

Kada birani komadi mesa završe u salami, situacija je već dosta dobra za svakog ljubitelja sendviča. No, kada salami dodate i masline, ona će biti još sočnija, svježija i ukusnija.

Ali, maslina nikad dosta, pa smo još pripremili i tapenadu od zelenih maslina kao bazu našeg sendviča. Pečene paprike i rastopljeni sir savršeno su se uklopili između dvije strane kruha.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 min
uteg
BROJ OSOBA
4

    Za tapenadu:

Priprema:

  1. U sjeckalicu dodajte masline, inćune, kapare, papar te ulijte maslinovo ulje. Izmiksajte dok ne dobijete strukturu paste, odnosno namaza.
  2. Kruh prerežite po cijeloj dužini te potom donji dio premažite tapenadom. Preko tapenade složite pečene paprike pa kriške sira, zatim salamu i na kraju listove baby salate.
  3. Poklopite gornjim dijelom kruha, zamotajte u foliju pa s gornje strane otežajte tako da postavite težu tavu u koju ste dodali, primjerice, konzerve hrane (ili neke druge teže predmete, što vam je već pri ruci). Pospremite u hladnjak na barem 1 sat, a možete i na nekoliko sati.
  4. Potom sendvič prebacite na lim za pečenje i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
  5. Zapečeni sendvič izvadite iz folije, poprečno narežite pa poslužite.