'Školjke' s pikantnim kobasicama i slanutkom

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 3 svježe pikantne roštilj kobasice
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 4 komada rajčice pelati, oguljene (može iz konzerve)
  • 100 g mladog špinata
  • 1 dl bijelog vina
  • 300 g skuhanog slanutka
  • 4 dl jogurta
  • svježe mljeveni crni papar
  • 4 dl jogurta
  • 2-3 žlice soka od limuna
  • 300 g tjestenine školjke
19 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za ‘Školjke’ s pikantnim kobasicama i slanutkom

Izdašno mediteransko jelo inspirirano Istokom koje možete poslužiti u 'školjkama' kao finger food ili toplu salatu s nekom drugom vrstom tjestenine.

Budući da je nadjev prilično ‘težak’ i bogat zbog kobasica i slanutka, odlučila sam sve zajedno osvježiti sa umakom od jogurta.

Koristila sam tjesteninu školjkice zbog lijepog efekta pa se može jesti i kao finger food, no možete koristiti i neku drugu vrstu tjestenine te sve zajedno pomiješati i preliti umakom od jogurta.

tjestenina-s-kobasicom-02Priprema:

Meso kobasica izvadite iz ovitka te prstima smrvite u komadiće, zagrijte malo maslinovog ulja u posudi, pa pržite kobasicu 10-15 minuta. Podlijte sa bijelim vinom i pustite da alkohol ispari.

Mladi špinat dodajte kobasicama te pirjajte dok ne uvene. Dodajte pelate narezane na komadiće te kuhajte još oko 5 minuta. Na kraju dodajte 200 g kuhanog slanutka, te sve zajedno promiješajte.

Preostali slanutak izmiksajte sa jogurtom, malo soli te 2-3 žlice soka limuna.

Tjesteninu školjke skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite, napunite sa nadjevom, servirajte na tanjure te prelijte sa umakom od jogurta.

Vezani članci