Budući da je nadjev prilično težak i bogat zbog kobasica i slanutka, odlučila sam sve osvježiti sa umakom od jogurta.
Koristila sam tjesteninu školjkice zbog lijepog efekta pa se može jesti i kao finger food, no možete koristiti i neku drugu vrstu tjestenine te sve zajedno pomiješati i preliti umakom od jogurta.
SASTOJCI
Priprema:
- Nadjev kobasica izvadite iz ovitka te prstima smrvite u komadiće. Zagrijte malo maslinovog ulja u posudi pa pržite kobasicu 10-15 minuta. Podlijte sa bijelim vinom i pustite da alkohol ispari.
- Mladi špinat dodajte kobasicama te pirjajte dok ne uvene. Dodajte pelate narezane na komadiće te kuhajte još oko 5 minuta. Na kraju dodajte 200 g kuhanog slanutka pa sve promiješajte.
- Preostali slanutak izmiksajte a jogurtom, malo soli te 2-3 žlice soka limuna.
- Tjesteninu školjke skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite, napunite sa nadjevom, servirajte na tanjure te prelijte sa umakom od jogurta.