×
×
Školjke punjene pikantnim kobasicama i slanutkom
Recepti

Školjke punjene pikantnim kobasicama i slanutkom

Izdašno mediteransko jelo inspirirano Istokom koje možete poslužiti u ‘školjkama’ kao finger food ili toplu salatu s nekom drugom vrstom tjestenine.

Budući da je nadjev prilično težak i bogat zbog kobasica i slanutka, odlučila sam sve osvježiti sa umakom od jogurta.

Koristila sam tjesteninu školjkice zbog lijepog efekta pa se može jesti i kao finger food, no možete koristiti i neku drugu vrstu tjestenine te sve zajedno pomiješati i preliti umakom od jogurta.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

Priprema:

  1. Nadjev kobasica izvadite iz ovitka te prstima smrvite u komadiće. Zagrijte malo maslinovog ulja u posudi pa pržite kobasicu 10-15 minuta. Podlijte sa bijelim vinom i pustite da alkohol ispari.
  2. Mladi špinat dodajte kobasicama te pirjajte dok ne uvene. Dodajte pelate narezane na komadiće te kuhajte još oko 5 minuta. Na kraju dodajte 200 g kuhanog slanutka pa sve promiješajte.
  3. Preostali slanutak izmiksajte a jogurtom, malo soli te 2-3 žlice soka limuna.
  4. Tjesteninu školjke skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite, napunite sa nadjevom, servirajte na tanjure te prelijte sa umakom od jogurta.