Svi smo vjerojatno već upoznati s prednostima sporo kuhanog mesa – neodoljivo je sočno i mekano. Možda u svakodnevici rijetko možemo pronaći vrijeme za takvu pripremu, ali smo zato pronašli liniju proizvoda iz PIK Vrbovca – Slow Cooked Selection.
U ovom receptu se našao buncek (Pork Knuckle), odnosno svinjska koljenica od mesa s hrvatskih farmi koja je prethodno kuhana pet sati na 78 °C, a vama je samo preostalo zapeći ga 45 minuta u pećnici i uživati u dobroj staroj kombinaciji s kiselim kupusom.
SASTOJCI
Priprema:
- Sporo kuhani buncek stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 45 minuta.
- Dok se meso peče, pripremite kiseli kupus. Kupus probajte – ako je jako slan ili prekiseo, malo ga isperite u hladnoj vodi i ocijedite.
- Luk sitno nasjeckajte. Zagrijte svinjsku mast pa kad se rastopi dodajte luk, promiješajte i odmah dodajte kiseli kupus te kratko pržite, miješajući.
- Potom dodajte crveni papar i kim, podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri dok kupus ne omekša. Kiseli kupus poslužite kao prilog uz zapečeni buncek.