×
×
Sporo kuhani buncek s krumpirom i prženim lukom
Recepti

Sporo kuhani buncek s krumpirom i prženim lukom

Za kuhanje bez stresa odaberite sporo kuhanu svinjsku koljenicu i samo je zapecite u pećnici, to je zaista jedino što trebate učiniti.

Buncek, službenog imena svinjska koljenica ili na engleskom pork knuckle, najčešće se priprema kuhanjem ili pečenjem. U PIK-u je buncek, napravljen od mesa s hrvatskih farmi, sporo kuhan satima na niskim temperaturama kako bi zadržao sočnost i okuse, a na vama je samo da završite u pećnici kako bi mu korica bila hrskava.

Proizvod iz linije Slow Cooked Selection spojili smo s krumpirom koji je varijacija na temu tradicionalnog restanog krumpira. Isprobajte i uživajte u malo posla i puno okusa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pork Knuckle

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Luk narežite na tanke polumjesece, nauljite, posolite, popaprite i pomiješajte s krušnim mrvicama.
  2. Raširite luk po dnu manjeg lima za pečenje i stavite u pećnicu istovremeno sa sporo kuhanim buncekom u pripadajućoj aluminijskoj posudi. Buncek pecite oko 45 minuta, a luk će vjerojatno biti gotov i ranije, izvadite ga kad ulovi smeđu boju i postane hrskav (nakon 15-20 minuta pečenja ga promiješajte).
  3. Krumpir skuhajte u kori u posoljenoj vodi, ohladite pa ogulite. Narežite ga na kriške, ali slobodno ih pustite da se „raspadaju“ u nepravilne oblike.
  4. U tavu dodajte svinjsku mast pa kad se zagrijte dodajte krumpir i kratko prepržite. Na kraju pospite slatkom crvenom paprikom te umiješajte prženi luk iz pećnice i nasjeckani svježi peršin.
  5. Buncek narežite i poslužite uz krumpir.