Tjestenina sa pršutom i artičokama iz ulja je dosta poznata kombinacija u talijanskoj kuhinji. Odlučila sam umjesto pršuta pripremiti je s pikantnom salamom sa dodatkom crvene paprike i dobila prilično izdašno jelo.
Artičoke u ulju ili u konzervi potražite u bolje opskrbljenim trgovinama, a umjesto njih možete dodati i drugo konzervirano povrće, npr. patlidžane, tikvice ili pirjane rajčice.
SASTOJCI
Priprema:
- Salamu narežite na trakice pa je pržite na 2-3 žlice maslinovog ulja oko 5 minuta dok ne postane hrskava.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite (sačuvajte malo vode od kuhanja) te pomiješajte sa salamom.
- Sve vratite na vatru te još kratko pirjajte. Dodajte artičoke narezane na manje komade pa pomiješajte.
- Servirajte odmah i posipajte po želji parmezanom i svježe mljevenim crnim paprom.