Šurlice sa salamom i artičokama iz ulja

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 350 g tjestenine šurlice
  • 100 g Panona salame
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 250 g artičoka u ulju ili iz konzerve
  • sol, svježe mljeveni crni papar
  • parmezan
22 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Šurlice sa salamom i artičokama iz ulja

Za one dane kad vam se ne mili višesatno kuhanje i želite pripremiti nešto brzo, jednostavno i zasitno, tjestenina je uvijek dobar izbor.

Tjestenina sa pršutom i artičokama iz ulja je dosta poznata kombinacija u talijanskoj kuhinji.  Odlučila sam umjesto pršuta pripremiti je s pikantnom salamom sa dodatkom crvene paprike i dobila  prilično izdašno jelo.

Artičoke u ulju ili u konzervi potražite u bolje opskrbljenim trgovinama, a umjesto njih možete dodati i drugo konzervirano povrće, npr. patlidžane, tikvice ili pirjane rajčice.

surlice-sa-panona-salamom-02

Priprema:

Salamu narežite na trakice pa je pržite na 2-3 žlice maslinovog ulja oko 5 minuta dok ne postane hrskava.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite (sačuvajte malo vode od kuhanja) te pomiješajte sa salamom.

Sve zajedno vratite na vatru  te još kratko pirjajte. Dodajte artičoke narezane na manje komade pa pomiješajte.

Servirajte odmah i posipajte po želji parmezanom i svježe mljevenim crnim paprom.

Vezani članci