Nakon fritaje i finih lisnatih pita, preporučamo pripremu šparoga sa sočnom svinjetinom, maslinama i cherry rajčicama.
Količine pojedinih sastojaka u ovom receptu slobodno prilagodite stanju u svom hladnjaku i/ili smočnici.
SASTOJCI
Priprema:
- Svinjetinu narežite na tanje rezane pa ih pržite na ugrijanoj mješavini maslaca i maslinova ulja. Stavljajte ih u manjoj količini, tako da dobiju zlatnu koricu, a da se ne počnu kuhati. Izvadite ih i držite na toplom.
- Na masnoću preostalu od mesa dodajte šparoge, pa ih kratko pirjajte da omekšaju, ali još uvijek ostanu al dente.
- Dodajte češnjak narezan na tanke ploške, kratko popržite, dodajte cherry rajčice i masline, sve zalijte manjom količinom bijelog vina pa pričekajte da djelomično iskuha. Vratite meso u posudu, posolite i popaprite.
- Ubacite šaku svježeg bosiljka i pinjola, sve još jednom promiješajte i servirajte toplo uz šnitu bijelog kruha i zelenu salatu.