Brzo i proljetno: Svinjetina sa šparogama

2016

Sastojci

  • svinjetina od buta ili lopatice
  • šparoge
  • cherry rajčice
  • nekoliko crnih maslina
  • malo bijelog vina
  • svježi listovi bosiljka
  • pinjoli
  • maslac i maslinovo ulje
  • sol, papar
  • češnjak
15 Ožujak 2016, Komentari: Comments Off on Brzo i proljetno: Svinjetina sa šparogama

Sezonu šparoga proslavite barem jednom vezicom ove samonikle biljke i receptima koji su brzi, jednostavni i puni okusa.

Nakon fritaje i finih lisnatih pita, preporučamo pripremu šparoga sa sočnom svinjetinom, maslinama i cherry rajčicama.

Količine pojedinih sastojaka u ovom receptu slobodno prilagodite stanju u svom hladnjaku i/ili smočnici.

svinjetina-sa-sparogama-detalj

Priprema:

Svinjetinu narežite na tanje rezane pa ih pržite na ugrijanoj mješavini maslaca i maslinova ulja. Stavljajte ih u manjoj količini, tako da dobiju zlatnu koricu, a da se ne počnu kuhati. Izvadite ih i držite na toplom.

Na masnoću preostalu od mesa dodajte šparoge, pa ih kratko pirjajte da omekšaju, ali još uvijek ostanu al dente.

Dodajte češnjak narezan na tanke ploške, kratko popržite, dodajte cherry rajčice i masline, sve zalijte manjom količinom bijelog vina pa pričekajte da djelomično iskuha. Vratite meso u posudu, posolite i popaprite.

Ubacite šaku svježeg bosiljka i pinjola, sve još jednom promiješajte i servirajte toplo uz šnitu bijelog kruha i zelenu salatu.

Vezani članci