Pečena rebra jelo su koje se može pronaći na jelovnicima diljem svijeta, a vrsta pripreme je na stotine.
U ovom receptu idemo u korejskom smjeru pripreme rebaraca, barem što se tiče priloga i posluživanja.
Jednostavno pripremljena riža uz dodatak mladog luka odlično će odgovarati uz pikantna rebra. Svemu dodajte “ljutkasti” umak od borovnica i imat ćete zbilja neopisivu kombinaciju koju baš morate probati.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 °C. Marinirana rebra stavite u pleh na papir za pečenje pa ih ispecite prema uputama na pakiranju.
- Rižu stavite kuhati u posoljenu vodu koja je zakuhala pa je kuhajte 8-10 minuta, odnosno dok ne bude skuhana po vašem ukusu. Po potrebi ocijedite višak vode i riži dodajte malo papra.
- Na tavi rastopite maslac. Dodajte svježe borovnice. Neka se pirjaju 2-3 minute pa ih lagano zgnječite kako bi pustile sok. Dodajte ljuti umak po izboru i prstohvat soli pa pirjajte još minutu, dvije.
- Narežite rebra pa ih poslužite na riži, premazana umakom od borovnica, a sve pospite sjeckanim mladim lukom.