×
×
Svinjska rebra s ljutim umakom od borovnica
Recepti

Svinjska rebra s ljutim umakom od borovnica

Iako se na prvu ovo čini kao nespojiva kombinacija, rebra se odlično slažu s pikantnim umakom od svježih borovnica i rižom.

Pečena rebra jelo su koje se može pronaći na jelovnicima diljem svijeta, a vrsta pripreme je na stotine.

U ovom receptu idemo u korejskom smjeru pripreme rebaraca, barem što se tiče priloga i posluživanja.

Jednostavno pripremljena riža uz dodatak mladog luka odlično će odgovarati uz pikantna rebra. Svemu dodajte “ljutkasti” umak od borovnica i imat ćete zbilja neopisivu kombinaciju koju baš morate probati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjska rebra

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Marinirana rebra stavite u pleh na papir za pečenje pa ih ispecite prema uputama na pakiranju.
  2. Rižu stavite kuhati u posoljenu vodu koja je zakuhala pa je kuhajte 8-10 minuta, odnosno dok ne bude skuhana po vašem ukusu. Po potrebi ocijedite višak vode i riži dodajte malo papra.
  3. Na tavi rastopite maslac. Dodajte svježe borovnice. Neka se pirjaju 2-3 minute pa ih lagano zgnječite kako bi pustile sok. Dodajte ljuti umak po izboru i prstohvat soli pa pirjajte još minutu, dvije.
  4. Narežite rebra pa ih poslužite na riži, premazana umakom od borovnica, a sve pospite sjeckanim mladim lukom.