Svinjska rebra s ljutim umakom od borovnica

2019

Sastojci

  • 2 pakiranja PIK mariniranih rebra
  • 300 g riže dugog zrna
  • 125 g svježih borovnica
  • 3-4 mlada luka
  • sol, papar
  • 2 žlice ljutog umaka
  • maslac
14 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Svinjska rebra s ljutim umakom od borovnica

Iako se na prvu ovo čini kao nespojiva kombinacija, rebra se odlično slažu s pikantnim umakom od svježih borovnica i rižom.

Pečena rebra jelo su koje se može pronaći na jelovnicima diljem svijeta, a vrsta pripreme je na stotine.

U ovom receptu idemo u korejskom smjeru pripreme rebaraca, barem što se tiče priloga i posluživanja.

Jednostavno pripremljena riža uz dodatak mladog luka odlično će odgovarati uz pikantna rebra. Svemu dodajte “ljutkasti” umak od borovnica i imat ćete zbilja neopisivu kombinaciju koju baš morate probati.

rebra-ljuti-umak-od-borovnica-detalj

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200°C. Marinirana rebra stavite u pleh na papir za pečenje pa ih ispecite prema uputama na pakiranju.

Rižu stavite kuhati u posoljenu vodu koja je zavrila pa je kuhajte 8-10 minuta, odnosno dok ne bude skuhana po vašem ukusu. Po potrebi ocijedite višak vode i riži dodajte malo papra.

Na tavi rastopite maslac. Dodajte svježe borovnice. Neka se pirjaju 2-3 minute pa ih lagano zgnječite kako bi pustile sok. Dodajte ljuti umak po izboru i prstohvat soli pa pirjajte još minutu, dvije.

Narežite rebra pa ih poslužite na riži, premazana umakom od borovnica, a sve pospite sjeckanim mladim lukom.

Vezani članci