Kao prijedlog što staviti na praznični stol donosim vam pečenje zamotano u špek (možete koristiti i pancetu) sa sušenom kaduljom (možete koristiti svježu ako je imate).
Ovakve dijelove mesa možete pripremiti na način da ih napunite (za svinjski but preporučam suhe šljive). Kadulja se aromom odlično slaže sa svinjetinom, a špek u kojeg zamotate svinjski but pridonijet će sočnosti mesa koje je inače samo po sebi dosta krto.
Pokušajte ga narezati što tanje, a pričvrstite ga čačkalicom ili cijeli komad mesa skupa sa špekom učvrstite špagom.
SASTOJCI
Priprema:
- Svinjski but premažite paprikom i češnjakom u prahu i posipajte kaduljom. Zamotajte u šnite špeka i stavite u vatrostalnu posudu.
- Po posudi rasporedite svinjsku mast, glavicu luka i mrkvu narezanu na prutiće.
- Pecite oko sat vremena na 200 °C. Vrući but pustite da malo odstoji pa narežite na šnite. Možete preliti umakom od pečenja i servirati uz krumpir.