×
×
Tacosi s carskim mesom, svježim povrćem i umakom
Video recepti

Tacosi s carskim mesom, svježim povrćem i umakom

Carsko meso iz pećnice spojite s povrćem i osvježavajućim umakom pa zamotajte u tortilju.

Carskom mesu popularnost raste u ljetnim mjesecima kada će ga mnogi rado „baciti“ na roštilj. Mi smo odlučili napraviti „kuhinjsku“ verziju jela s carskim mesom u kojem nećete ovisiti o vanjskom prostoru i vremenskoj prognozi.

Dobro začinjeno carsko meso ispekli smo u pećnici, poigrali se s formatom tacosa i jelo upotpunili svježim povrćem i umakom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Carsko meso

    Za začinjavanje:

    Za umak:

Priprema:

  1. Narezano carsko meso stavite u posudu i pospite ga začinima, odnosno, dodajte kajenski papar, kumin, češnjak u prahu, slatku papriku, smeđi šećer, jalapeño, origano i sol. Utrljajte začine u meso.
  2. Obložite lim papirom za pečenje pa na njega posložite komade mesa. Pecite u pećnici na 200 °C ukupno 40 minuta, s tim da na pola pečenja preokrenite meso na drugu stranu.
  3. Dok se meso peče, krastavac narežite na štapiće, crveni kupus na trakice, a mini rajčice na kolutiće.
  4. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, nasjeckani peršin i protisnuti režanj češnjaka. Ulijte limunov sok, posolite i zamiješajte u umak.
  5. Na suhoj tavi zapecite tortilje. Kad je meso pečeno, prerežite ga na četiri dijela.
  6. Na svaku tortilju složite krastavac i crveni kupus, dodajte komade mesa i mini rajčica, prelijte umakom te pospite mladim lukom. Poslužite toplo.