Carskom mesu popularnost raste u ljetnim mjesecima kada će ga mnogi rado „baciti“ na roštilj. Mi smo odlučili napraviti „kuhinjsku“ verziju jela s carskim mesom u kojem nećete ovisiti o vanjskom prostoru i vremenskoj prognozi.
Dobro začinjeno carsko meso ispekli smo u pećnici, poigrali se s formatom tacosa i jelo upotpunili svježim povrćem i umakom.
SASTOJCI
Za začinjavanje:
Za umak:
Priprema:
- Narezano carsko meso stavite u posudu i pospite ga začinima, odnosno, dodajte kajenski papar, kumin, češnjak u prahu, slatku papriku, smeđi šećer, jalapeño, origano i sol. Utrljajte začine u meso.
- Obložite lim papirom za pečenje pa na njega posložite komade mesa. Pecite u pećnici na 200 °C ukupno 40 minuta, s tim da na pola pečenja preokrenite meso na drugu stranu.
- Dok se meso peče, krastavac narežite na štapiće, crveni kupus na trakice, a mini rajčice na kolutiće.
- U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, nasjeckani peršin i protisnuti režanj češnjaka. Ulijte limunov sok, posolite i zamiješajte u umak.
- Na suhoj tavi zapecite tortilje. Kad je meso pečeno, prerežite ga na četiri dijela.
- Na svaku tortilju složite krastavac i crveni kupus, dodajte komade mesa i mini rajčica, prelijte umakom te pospite mladim lukom. Poslužite toplo.