×
×
Taquitos con pollo: Hrskave tortilje s piletinom
Recepti

Taquitos con pollo: Hrskave tortilje s piletinom

Taquitos su zalogaji napravljeni od kukuruznih tortilja koje se pune nadjevom po želji, a potom prže do prepoznatljive hrskavosti.

Taquitos su odličan način na koji možete iskoristiti ostatke pečenog ili kuhanog pilećeg mesa, osobito ako je riječ o pilećem fileu.

Posebna čar ovih tortilja je njihova hrskavost dok nadjev možete prilagođavati vlastitom ukusu. Jedu se kao zalogaji ili glavno jelo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Piletina

Priprema:

  1. Kuhano ili pečeno bijelo pileće meso (file) narežite na 2-3 komada pa razdvojite po vlaknima. Dodajte svježi kravlji sir, mileram, trokute topljivog sira po izboru i salsu.
  2. Ako nemate gotovu salsu, napravite je na način da na kockice narežete šljivar ili cherry rajčice, sitno nasjeckate ljubičasti luk, jednu jalapeno papričicu ili u zamjenu domaći feferon, pa sve začinite solju, paprom, svježim lišćem korijandera i sokom pola limete.
  3. U smjesu piletine i sira dodajte i usitnjene listove svježeg baby ili mladog špinata. Začnite po ukusu i sve dobro izmiješajte. Na tavi ugrijte masnoću po izboru.
  4. Na svaku tortilju stavite 1-2 žlice nadjeva, oprezno zamotajte pa stavite peći prvo na stranu na kojoj je spoj, a nakon nekoliko minuta okrenite i na drugu stranu da se tortilje ravnomjerno zapeku.
  5. Poslužite toplo uz dodatnu salsu.