Taquitos con pollo: Hrskave tortilje s piletinom

2016

Sastojci

  • 2 pileća filea (kuhana ili pečena)
  • 4-6 kukuruznih tortilja
  • 150 g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice milerama
  • 3 trokuta topljivog sira
  • 4 velike žlice (oko 100 ml) salse
  • šaka svježeg baby ili mladog špinata
  • sol, papar
  • ulje ili svinjska mast
14 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Taquitos con pollo: Hrskave tortilje s piletinom

Taquitos su zalogaji napravljeni od kukuruznih tortilja koje se pune nadjevom po želji, a potom prže do prepoznatljive hrskavosti.

Taquitos su odličan način na koji možete iskoristiti ostatke pečenog ili kuhanog pilećeg mesa, osobito ako je riječ o pilećem fileu.

Posebna čar ovih tortilja je njihova hrskavost dok nadjev možete prilagođavati vlasitom ukusu. Jedu se kao zalogaji ili glavno jelo.

taquitos-con-pollo-detalj

Priprema:

Kuhano ili pečeno bijelo pileće meso (file) narežite na 2-3 komada pa razdvojite po vlaknima. Dodajte svježi kravlji sir, mileram, trokute topljivog sira po izboru i salsu.

Ako nemate gotovu salsu, napravite je na način da na kockice narežete šljivar ili cherry rajčice, sitno nasjeckate ljubičasti luk, jednu jalapeno papričicu ili u zamjenu domaći feferon, pa sve začinite solju, paprom, svježim lišćem korijandera i sokom pola limete.

U smjesu piletine i sira dodajte i usitnjene listove svježeg baby ili mladog špinata. Začnite po ukusu i sve dobro izmješajte.

Na tavi ugrijte masnoću po izboru.

Na svaku tortilju stavite 1-2 žlice nadjeva, oprezno zamotajte pa stavite peći prvo na stranu na kojoj je spoj, a nakon nekoliko minuta okrenite i na drugu stranu da se tortilje ravnomjerno zapeku.

Poslužite toplo uz dodatnu salsu.

Vezani članci