Taquitos su odličan način na koji možete iskoristiti ostatke pečenog ili kuhanog pilećeg mesa, osobito ako je riječ o pilećem fileu.
Posebna čar ovih tortilja je njihova hrskavost dok nadjev možete prilagođavati vlastitom ukusu. Jedu se kao zalogaji ili glavno jelo.
SASTOJCI
Priprema:
- Kuhano ili pečeno bijelo pileće meso (file) narežite na 2-3 komada pa razdvojite po vlaknima. Dodajte svježi kravlji sir, mileram, trokute topljivog sira po izboru i salsu.
- Ako nemate gotovu salsu, napravite je na način da na kockice narežete šljivar ili cherry rajčice, sitno nasjeckate ljubičasti luk, jednu jalapeno papričicu ili u zamjenu domaći feferon, pa sve začinite solju, paprom, svježim lišćem korijandera i sokom pola limete.
- U smjesu piletine i sira dodajte i usitnjene listove svježeg baby ili mladog špinata. Začnite po ukusu i sve dobro izmiješajte. Na tavi ugrijte masnoću po izboru.
- Na svaku tortilju stavite 1-2 žlice nadjeva, oprezno zamotajte pa stavite peći prvo na stranu na kojoj je spoj, a nakon nekoliko minuta okrenite i na drugu stranu da se tortilje ravnomjerno zapeku.
- Poslužite toplo uz dodatnu salsu.