VIDEO: Pripremite jaja u košaricama od slanine

2016

Sastojci

  • Za 6 košarica:
  • 12 šnita pancete
  • 150 g naribanog sira
  • 6 manjih jaja
  • 2-3 šnite toast kruha
  • sol, papar
6 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za VIDEO: Pripremite jaja u košaricama od slanine

Slanina i jaja vole se od pamtivijeka. Toliko dugo ih i mi volimo. Osobito kad se radi o maštovitoj i ukusnoj kombinaciji poput košarica koje smo "smotali" u ovom videu.

Poznati okusi, drugačija forma! Slanina i jaja pred vama su i jako ukusna i jako zabavna za pripremu.

Ove košarice su slatka (pardon, slana!) i simpatična forma klasičnog “jaja na oko” sa slaninom i malo kruha. Odlična su ideja za vikend doručak, kad imate vremena i želite prirediti nešto zeru drugačije.

Priprema:

Na dobro zagrijanoj (suhoj) tavi kratko prepržite šnite slanine. Dovoljno je da puste svoju masnoću. Ne smiju se prepeći i postati hrskave.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite pekač za muffine. Na dno svakog kalupa stavite tost kruh kojeg ste izrezali pomoću čaše. Ovisno o promjeru dna i čaše, od svake šnite kruha ćete moći izrezati 2 do 3 podloge za dno.

Formirajte košarice tako da unutrašnjost svakog kalupa ‘obložite’ s po dvije svinute šnite slanine. Dodajte nariban sir i na vrh svake košarice razbijte po jedno jaje. Začinite solju i paprom.

Košarice pecite onoliko koliko treba jajima da se ispeku onako kako ih najviše volite. Dodajte i začine po svom ukusu poput začinskog bilja ili dimljene paprike. Poslužite uz povrće po želji.

Vezani članci