×
×
VIDEO: Kako ispeći savršeni biftek kod kuće
Video recepti

VIDEO: Kako ispeći savršeni biftek kod kuće

Biftek je slavan i cijenjen i čini se da je o njemu već sve rečeno, ali uvijek možete još malo usavršiti tehniku ili se odvažiti pripremiti ga kod kuće po prvi put.

Ako ste se odlučili upustiti u avanturu biftek kod kuće, imamo prijedlog kako ga najbolje iskoristiti u dva različita jela i ujedno nahraniti pristojan broj ljudi.

U slučaju da ste nabavili cijeli biftek, prvo mu odrežite “glavu” i “rep” te ih odvojite za tatarski biftek.

Preostali središnji dio bifteka pak iskoristite za medaljone. Narežite ih na debljinu oko dva prsta i ispecite na masnoći. Uz malo začinskog maslaca i jednostavan prilog, imat ćete savršen ručak.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći biftek

Priprema:

  1. Od cijelog bifteka odvojite "glavu" i "rep", njih možete iskoristiti za tatarski biftek. Za medaljone koristite preostali središnji dio.
  2. Narežite središnji dio bifteka na medaljone debljine otprilike dva prsta, odnosno oko 180 g težine.
  3. Dobro zagrijte ulje u tavi i dodajte medaljone. Pecite ih četiri minute s obje strane. Dok se prva (donja) strana peče, malo još nauljite gornju stranu.
  4. Pečene medaljone stavite na aluminijsku foliju, na vrh dodajte žličicu začinskog maslaca i zamotajte. Pustite da odmori oko 5 minuta.
  5. Odmotajte meso, posolite ga i popaprite. Poslužite uz grilane mini rajčice i široke zelene mahune koje ste kratko blanširali pa potom pirjali nekoliko minuta u rastopljenom maslacu.
Mesnica