VIDEO: Kako napraviti mazalice

2019

Sastojci

5 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za VIDEO: Kako napraviti mazalice

Veće društvo, brza večera, uvod u roštiljske sljedove - izdašne i zasitne mazalice snaći će se u svakoj ulozi.

Mazalice su jedno od onih predjela koja obično “ukradu show” glavnom jelu. Neodoljive i pikantne, najčešće su uvod u roštiljske sljedove i uglavnom im ne znamo reći dosta.

No, mazalice mogu biti i zgodan brzi ručak ili večera zbog koje nećete morati ložiti vatru i stajati uz roštilj. Pripremiti ih možete i na grill tavi, a ako ih poslužite uz šopsku salatu, kajmak i nasjeckan luk, ništa vam više neće biti ni potrebno.

Jedu se prstima i pripremaju u većim količinama, pa su dobro rješenje kada treba nahraniti veliko društvo. Koliko god da ih pripremite, sigurno će ih smazati do zadnje.

Priprema:

Mljeveno meso stavite u zdjelu pa ga posolite. Dodajte mu tucanu ljutu papriku – količinu odredite prema želji, ali mazalice vole ljuto. Ulijte mineralnu vodu i zamiješajte jednoličnu smjesu, najlakše ćete to napraviti rukama. Smjesu stavite u hladnjak na pola sata.

Lepinje narežite na kriške pa na njih prstima nanesite mesnu smjesu, pazeći da ne nanesete predebeo sloj. Smjesu razvucite skroz do rubova kriški kako vam se meso ne bi previše “skupilo” tijekom pečenja i ostavilo gole rubove.

Mazalice pecite u nauljenoj grill tavi ili na roštilju, prvo sa strane na kojoj je meso, nekoliko minuta. Kad je meso dobro pečeno, preokrenite i zapecite s donje strane. Poslužite uz nasjeckani luk, kajmak, umak poput urnebesa i šopsku salatu.

Vezani članci