×
×
VIDEO: Kako pripremiti sendvič od trgane svinjetine
Video recepti

VIDEO: Kako pripremiti sendvič od trgane svinjetine

Priprema sendviča od trgane svinjetine traje satima i možda će vam se učiniti da nije vrijedno uložiti toliko truda i vremena u jedan običan sendvič. No, pulled pork sendvič je sve samo ne običan.

Iako ne možemo poreći vremensko trajanje pripreme, ona je zapravo vrlo jednostavna, a njezin najduži dio odvija se u pećnici – dakle, vi za to vrijeme možete raditi bilo što drugo, tek povremeno bacite pogled je li sve pod kontrolom.

Meso se peče na niskoj temperaturi i to je najbolji dio ovog recepta, dugim pečenjem svinjetina će biti mekana i raspadati se već na dodir vilicom. Sendviči su idealni ako vam dolazi više ljudi na neformalni ručak ili večeru, jednim jelom uz nekoliko dodataka, usrećit ćete veće društvo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
3 sata
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjska lopatica

    DODATNO:

Priprema:

  1. Svinjsku lopaticu bez kosti možete ostaviti u komadu ili je narezati na dva dijela, kako biste lakše baratali mesom. Natrljajte meso sa svih strana solju, čilijem, dimljenom paprikom i paprom. Poželjno je ostaviti meso nekoliko sati u hladnjaku, ali ako vam se baš jako žuri, možete ga i odmah pripremati.
  2. Zagrijte pećnicu na 150-160 °C. Odaberite posudu za pečenje ili tavu koje može ići i na štednjak i u pećnicu. Zagrijte ulje u posudi pa okrećite komade mesa kako bi se zapekli sa svih strana. Dodajte luk narezan na četvrtine i češnjak u režnjevima te ih kratko zapecite. Potom ulijte pasiranu rajčicu, vodu (ili temeljac) i koncentrat rajčice. Pustite da sve zakuha i kuhajte 10-ak minuta.
  3. Poklopite posudu (ako nemate pripadajući poklopac, zatvorite je aluminijskom folijom) i prebacite je u pećnicu. Pecite barem dva i pol sata, a može i duže. Ovisno o veličini komada mesa kojeg pečete, za svaki kilogram pečenje se produžava za sat vremena.
  4. Nakon dva i pol sata, možete pojačati temperaturu na 180 °C i još 20-ak minuta peći meso bez poklopca kako bi dobilo koricu.
  5. Izvadite meso iz pećnice, a potom i iz posude. Umak procijedite u drugu posudu i vratite na štednjak, dodajte žlicu BBQ umaka i kuhajte umak dok se ne zgusne.
  6. Dok se umak reducira, uz pomoć dvije vilice natrgajte meso na sitne komade. Ako ste imali komad mesa s debelim slojem masnoće, sada je odrežite i maknite. Natrgano meso prebacite u manju posudu pa preko njega prelijte zgusnuti umak i sve dobro promiješajte.
  7. Razrežite peciva i kratko iz zapecite na tavi. Na donji dio peciva slažite meso, pa krišku sira, narezane kisele krastavce, a na vrh stavite naribani svježi kupus začinjen kao za klasični salatu ili coleslaw salatu. Poslužite toplo.