×
×
Zapečeni krumpiri punjeni pancetom
Recepti

Zapečeni krumpiri punjeni pancetom

Ovo jelo ne samo da je ukusno i brzo se priprema, nego je toliko jednostavno da ga mogu pripremiti i djeca. Ovaj put i doslovno!

U životu svake majke, najbitnije je da su joj djeca zdrava, dobra i da se bave interesantnim hobijima.

U našoj maloj, izrazito kreativnoj obitelji, kuhanje je zadnjih mjeseci istisnulo druge hobije i postala interesantna poveznica ne samo odraslih nego i našeg potomka. Moram priznati da je zapravo jako lijepo primijetiti interes ne samo u domeni “Zanima me to što radiš jer ti to radiš”, nego i “Zanima me to što radiš, jer bih i ja to možda radio”.

Iako svom djetetu želim neku drugu, manje stresnu karijeru, poprilično sam ponosna kad u njemu vidim dio sebe i dio mog oca od kojeg sam ja naslijedila ljubav prema kuhinji.

Čemu ovakav uvod? Ponosu, hvalisanju i prezentaciji recepta kojeg je u potpunosti osmislio upravo moj potomak (op.a. Matij, nepunih 12 god.), a kojeg sam prema njegovim željama i sugestijama pripremila ja (“Ovaj put, drugi put ću ja.” – istaknuo je.)

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Skuhajte (nemojte ih prekuhati!) krumpire u kori, ogulite ih, prerežite i izdubite sredine. Nemojte baciti ostatak, od njega možete napraviti restani krumpir, pire ili sl.
  2. Nauljite pleh, zagrijte pećnicu na 200 °C. Usitnite i pomiješajte sastojke za nadjev.
  3. Krumpire namažite uljem ili svinjskom mašću, posolite i popaprite, te začinite aromatičnim travama. Napunite ih, pospite sirom (po želji dekorirajte kulenom) posložite na pleh, kapnite na svaku polovicu par kapi ulja (ili maslaca) te oko njih ulijte 1.5 dl vode.
  4. Pecite oko pola sata na 200 °C.