U životu svake majke, najbitnije je da su joj djeca zdrava, dobra i da se bave interesantnim hobijima.
U našoj maloj, izrazito kreativnoj obitelji, kuhanje je zadnjih mjeseci istisnulo druge hobije i postala interesantna poveznica ne samo odraslih nego i našeg potomka. Moram priznati da je zapravo jako lijepo primijetiti interes ne samo u domeni “Zanima me to što radiš jer ti to radiš”, nego i “Zanima me to što radiš, jer bih i ja to možda radio”.
Iako svom djetetu želim neku drugu, manje stresnu karijeru, poprilično sam ponosna kad u njemu vidim dio sebe i dio mog oca od kojeg sam ja naslijedila ljubav prema kuhinji.
Čemu ovakav uvod? Ponosu, hvalisanju i prezentaciji recepta kojeg je u potpunosti osmislio upravo moj potomak (op.a. Matij, nepunih 12 god.), a kojeg sam prema njegovim željama i sugestijama pripremila ja (“Ovaj put, drugi put ću ja.” – istaknuo je.)
SASTOJCI
Priprema:
- Skuhajte (nemojte ih prekuhati!) krumpire u kori, ogulite ih, prerežite i izdubite sredine. Nemojte baciti ostatak, od njega možete napraviti restani krumpir, pire ili sl.
- Nauljite pleh, zagrijte pećnicu na 200 °C. Usitnite i pomiješajte sastojke za nadjev.
- Krumpire namažite uljem ili svinjskom mašću, posolite i popaprite, te začinite aromatičnim travama. Napunite ih, pospite sirom (po želji dekorirajte kulenom) posložite na pleh, kapnite na svaku polovicu par kapi ulja (ili maslaca) te oko njih ulijte 1.5 dl vode.
- Pecite oko pola sata na 200 °C.