Samo pola sata dijeli vas od trgane junetine, ukusnog mekanog mesa koje možete kombinirati s prilozima ili stavljati u sendviče.
Mi smo je spojili s rižom i curry umakom, svježinu su dali krastavac i limeta, a nasjeckani kikiriki hrskavi efekt. Jelo za koje ćete i radnim danom pronaći dovoljno vremena i uživati u kompletnom obroku.
SASTOJCI
ZA POSLUŽIVANJE:
Priprema:
- Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
- Luk i češnjak nasjeckajte. Komadić svježeg đumbira ogulite (najlakše ćete to napraviti žličicom) i također usitnite nožem.
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte curry pastu i promiješajte. Zatim ubacite češnjak, đumbir i smeđi šećer, promiješajte pa podlijte temeljcem i pustite da sve prokuha.
- Potom ulijte kokosovo mlijeko i dobro promiješajte kako bi se tekućine sjedinile. Pustite da kuha sve oko 5-7 minuta pa u tavu ubacite cijeli komad mesa. Potom meso natrgajte u umaku na krupnije komade i kuhajte još nekoliko minuta.
- Dok pripremate umak i meso, skuhajte rižu za prilog. Krastavac i mladi luk narežite na kolutiće, a kikiriki grubo nasjeckajte.
- Poslužite junetinu s umakom uz rižu, dodajte nekoliko kolutića krastavaca i kriške limete te pospite mladim lukom i nasjeckanim kikirikijem.