×
×
Trgana junetina u curry umaku
Video recepti

Trgana junetina u curry umaku

Sporo kuhana junetina u vašoj pećnici će provesti još samo pola sata, poslužite je uz curry umak i rižu

Samo pola sata dijeli vas od trgane junetine, ukusnog mekanog mesa koje možete kombinirati s prilozima ili stavljati u sendviče.

Mi smo je spojili s rižom i curry umakom, svježinu su dali krastavac i limeta, a nasjeckani kikiriki hrskavi efekt. Jelo za koje ćete i radnim danom pronaći dovoljno vremena i uživati u kompletnom obroku.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Beef

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
  2. Luk i češnjak nasjeckajte. Komadić svježeg đumbira ogulite (najlakše ćete to napraviti žličicom) i također usitnite nožem.
  3. U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte curry pastu i promiješajte. Zatim ubacite češnjak, đumbir i smeđi šećer, promiješajte pa podlijte temeljcem i pustite da sve prokuha.
  4. Potom ulijte kokosovo mlijeko i dobro promiješajte kako bi se tekućine sjedinile. Pustite da kuha sve oko 5-7 minuta pa u tavu ubacite cijeli komad mesa. Potom meso natrgajte u umaku na krupnije komade i kuhajte još nekoliko minuta.
  5. Dok pripremate umak i meso, skuhajte rižu za prilog. Krastavac i mladi luk narežite na kolutiće, a kikiriki grubo nasjeckajte.
  6. Poslužite junetinu s umakom uz rižu, dodajte nekoliko kolutića krastavaca i kriške limete te pospite mladim lukom i nasjeckanim kikirikijem.