Jesen uvijek miriše na tikve raznih vrsta i oblika pa zašto ne biste isprobali ovaj spoj sa šunkom i mozzarellom.
Blage okuse tikve podigli smo naglašenom aromom dima šunke, ljutikom te uz malo čilija koji radi savršeni kontrast. Uz rastopljenu mozzarellu i sušene rajčice, ovoj kombinaciji više ništa ne nedostaje.
SASTOJCI
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 °Celzijusa.
- Od gornjeg dijela muškatne tikve (koji nema koštice) izrežite četiri kriške debljine oko 2 cm. Stavite ih na lim za pečenje, pospite timijanom, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici oko 30 minuta dok tikva ne omekša.
- Dok se tikva peče, nasjeckajte ljutiku, češnjak i sušene rajčice. Četiri kriške šunke prepolovite, a petu krišku narežite na četvrtine. Mozzarellu narežite na kriške.
- Pečenu tikvu izvadite iz pećnice i uz pomoć okruglog rezača iz sredine izrežite krugove, tako da vam ostane "prsten" debljine 2 cm. Prstene ostavite sa strane, a dijelove koje ste izrezali narežite na kockice.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte ljutiku, kratko pirjajte pa ubacite rajčice i češnjak. Čim češnjak zamiriše, dodajte kockice tikve i pospite ih čilijem. Promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta pa na kraju umiješajte listove baby špinata. Posolite i miješajte dok špinat malo ne povene.
- U svaki prsten tikve rasporedite po dvije polovice kriški šunke pa još na sredinu dodajte po četvrtinu (tako da napravite "zdjelicu"). Zatim napunite nadjevom od tikve te ga prekrijte kriškama mozzarelle. Popaprite i pecite u pećnici 10-15 minuta.

