×
×
Burrito: Napravite pikantni meksički klasik
Recepti

Burrito: Napravite pikantni meksički klasik

Burrito je jelo za koje ne morate biti kulinarski ekspert da bi ga znali pripremiti. Sastojci se prilagođavaju ukusu, a mi imamo recept za pikantnu verziju.

Slavonci, baš poput Meksikanaca, gaje posebnu ljubav prema pikantnoj, odnosno ljutoj hrani. Zbog toga se burrito često nađe na našem stolu, bilo da ga radim sebi za gušt ili za ekipu.

Ovi “smotuljci” se lako prilagođavaju ukusima, a zgodni su i za ponijeti na posao.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Nasjeckajte polovicu ljubičastog luka pa ga kratko prodinstajte na masnoći. Dodajte mljeveno meso. Začinite ga solju, paprom i bosiljkom pa dinstajte 15-20 minuta, dok meso ne bude gotovo.
  2. Skuhajte rižu u dvostrukoj količini vode pa ju pred sam kraj zalijte sokom od rajčice i pustite da prokuha. Riži dodajte grah i kukuruz koji ste prethodno isprali pod mlazom vode. Začinite po želji.
  3. Burrito je pikantno jelo stoga sam umjesto mesa odlučio učiniti rižu pikantnom pa sam joj dodao čilija u prahu. Kad je riža gotova, stavite ju sa strane da se kratko ohladi.
  4. Sir naribajte, a rajčicu usitnite. Preostalu polovicu luka nasjeckajte na kockice, a zelenu salatu na trakice.
  5. Na tortilju slažite redom: sir, rižu, meso, rajčicu, luk i salatu. Bočne krajeve tortilje preklopite prema sredini, a kraj ispred sebe zamotajte preko nadjeva. Gotovi burrito možete kratko staviti na vruću tavu kako bi se sir rastopio. Ako je riža dovoljno topla, onda je ovaj korak suvišan.
  6. Burrito čvrsto zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje pa ga prerežite na pola i poslužite. Ostavite si trenutak ili dva za divljenje prekrasnom presjeku pa se bacite na uživanje.