Fidelini s mesnim okruglicama u umaku od gljiva

2016

Sastojci

  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 50 g peršinovog lista
  • 20 g češnjaka
  • 4 jaja
  • 2 g mljevenih vrganja
  • 500 g miješanih gljiva
  • 100 g ljutike
  • 1 ml vinjaka
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 50 g maslaca
  • 200 g heljdinog brašna
  • 100 g glatkog brašna
  • sol
  • papar
  • svinjska mast (za prženje)
9 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Fidelini s mesnim okruglicama u umaku od gljiva

Fidelini su vrsta vrlo tankih rezanaca koji su u ovom receptu pripremljeni s heljdinim brašnom te posluženi s mesnim okruglicama u finom umaku od gljiva.

U zdjeli pomiješati heljdino i glatko brašno, dodati tri jaja, malo soli i napraviti glatko tijesto. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku sat vremena da odmori.

Mljeveno meso začiniti sa soli, paprom, sitno sjeckanim peršinovim listom, vrelom vodom u kojoj smo prokuhali češnjak, mljevenim vrganjima. Smjesi dodati jedno jaje te dobro pomiješati. Smjesu oblikovati u okruglice i prepeći na zagrijanoj tavi.

Gljive narezati na kocke te ih kratko prepržiti na sitno sjeckanoj ljutici, dodati vinjak i flambirati. Dodati prepečene mesne okruglice i po potrebi malo mesnog temeljca ili vode. Začiniti sa soli i paprom te prokuhati 10 minuta.

Umak povezati s vrhnjem za šlag i kratko prokuhati.

Od tijesta napraviti fideline i skuhati u blago posoljenoj vodi. Ocijediti ih i na tavi obložiti maslacem. Servirati fideline kao podlogu, a gljive i okruglice preko njih i dekorirati po želji.

Vezani članci