Fidelini su vrsta vrlo tankih rezanaca koji su u ovom receptu pripremljeni s heljdinim brašnom te posluženi s mesnim okruglicama u finom umaku od gljiva.
Ako nemate vremena za pripremu svježe tjestenine (jer rijetko tko ima), fideline zamijenite kupovnim tagliatellama.
SASTOJCI
Priprema:
- U zdjeli pomiješati heljdino i glatko brašno, dodati tri jaja, malo soli i napraviti glatko tijesto. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku sat vremena da odmori.
- Mljeveno meso začiniti sa soli, paprom, sitno sjeckanim peršinovim listom, vrelom vodom u kojoj smo prokuhali češnjak, mljevenim vrganjima. Smjesi dodati jedno jaje te dobro pomiješati. Smjesu oblikovati u okruglice i prepeći na zagrijanoj tavi.
- Gljive narezati na kocke te ih kratko prepržiti na sitno sjeckanoj ljutici, dodati vinjak i flambirati. Dodati prepečene mesne okruglice i po potrebi malo mesnog temeljca ili vode. Začiniti sa soli i paprom te prokuhati 10 minuta.
- Umak povezati s vrhnjem za šlag i kratko prokuhati.
- Od tijesta napraviti fideline i skuhati u blago posoljenoj vodi. Ocijediti ih i na tavi obložiti maslacem. Servirati fideline kao podlogu, a gljive i okruglice preko njih i dekorirati po želji.