Ova gusta juha može funkcionirati u svim godišnjim dobima, a nama se činila idealna za prijelaz s ljeta na jesen. Meso svježih kobasica iskoristili smo kao podlogu, a potom dodali razne namirnice.
U dobitnu kombinaciju ušli su muškatna tikva, tortelini sa sirom i špinat, a začine možete poštimati i po vlastitim željama.
SASTOJCI
Priprema:
- Odrežite komad muškatne tikve, ogulite ga i narežite na kockice. Češnjak sitno nasjeckajte.
- Kobasice zarežite po dužini. U većem širem loncu zagrijte maslinovo ulje. Meso kobasica izvadite iz ovitka i dodajte ih na ulje. Uz pomoć kuhinjske lopatice usitnite meso. Pržite ga dok ne ulovi boju.
- Posolite meso i dodajte koncentrat rajčice pa pržite minutu-dvije. Dodajte kockice tikve, promiješajte i pirjajte oko 5 minuta dok tikva malo ne omekša.
- Ubacite timijan, čili i mljevenu papriku, promiješajte i zalijte vodom. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta.
- Potom dodajte i torteline, opet poklopite i kuhajte dok tortelini ne budu gotovi.
- Na kraju umiješajte špinat pa čim povene ulijte i vrhnje te dobro promiješajte.
- Poslužite toplo, posuto svježim listićima bosiljka.