×
×
Gusta juha s kobasicom i tortelinima sa sirom
Video recepti

Gusta juha s kobasicom i tortelinima sa sirom

Meso gurmanskih kobasica savršen je temelj za ovu mirisnu i ukusnu juhu s kojom ćete se oprostiti od ljeta i pozdraviti jesen.

Ova gusta juha može funkcionirati u svim godišnjim dobima, a nama se činila idealna za prijelaz s ljeta na jesen. Meso svježih kobasica iskoristili smo kao podlogu, a potom dodali razne namirnice.

U dobitnu kombinaciju ušli su muškatna tikva, tortelini sa sirom i špinat, a začine možete poštimati i po vlastitim željama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

Priprema:

  1. Odrežite komad muškatne tikve, ogulite ga i narežite na kockice. Češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Kobasice zarežite po dužini. U većem širem loncu zagrijte maslinovo ulje. Meso kobasica izvadite iz ovitka i dodajte ih na ulje. Uz pomoć kuhinjske lopatice usitnite meso. Pržite ga dok ne ulovi boju.
  3. Posolite meso i dodajte koncentrat rajčice pa pržite minutu-dvije. Dodajte kockice tikve, promiješajte i pirjajte oko 5 minuta dok tikva malo ne omekša.
  4. Ubacite timijan, čili i mljevenu papriku, promiješajte i zalijte vodom. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta.
  5. Potom dodajte i torteline, opet poklopite i kuhajte dok tortelini ne budu gotovi.
  6. Na kraju umiješajte špinat pa čim povene ulijte i vrhnje te dobro promiješajte.
  7. Poslužite toplo, posuto svježim listićima bosiljka.