×
×
Hrskavi krumpiri i juneći odrezak iz jedne tave
Recepti

Hrskavi krumpiri i juneći odrezak iz jedne tave

Za slasni, brzinski ručak ili večeru pripremljenu u svega 20 minuta trebat će vam jedna dobro zagrijana tava, nekoliko krumpira i jedan dobar juneći odrezak.

Većina ljudi obožava jela iz tave jer su jednostavna za pripremu i brzo gotova. Upravo to ovakva jela čini idealnim obrokom u užurbanim danima ili večerima kad nam se ne kuha, a dostava nam i nije neka opcija.

Osim što je stvarno brzo gotov, ovaj aromatični zalogaj iz tave privlačan je i oku i nepcu, a i dugo će vas držati sitima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ramstek

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite (nemojte ga guliti ako nije kemijski tretiran), obrišite pa prerežite po pola (veće krumpire narežite na četvrtine).
  2. Juneći odrezak sobne temperature narežite na komade veličine zalogaja, otprilike 2x2cm.
  3. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i polovicu maslaca. Kad se maslac otopi ubacite krumpire i pecite ih oko 10-12 minuta uz povremeno okretanje. Pečeni krumpiri trebaju biti zlatne boje.
  4. Pri samom kraju pečenja krumpire lagano posolite i ubacite 2-3 listića svježe kadulje. Pečene krumpire izvadite na tanjur i ostavite sa strane.
  5. Iz tave ocijedite masnoću i prebrišite ju kuhinjskim ubrusom. Vratite tavu na vatru i ponovno dobro zagrijte. Dodajte žlicu maslinova ulja i ubacite meso i pecite ga 4-5 minuta.
  6. U zadnjoj minuti ubacite ostatak maslaca, timijan, kadulju i protisnuti češnjak. Posolite i popaprite, promiješajte pa sve pecite još minutu-dvije.
  7. U tavu s mesom dodajte krumpire, izmiješajte i pustite da se krumpiri lagano zagriju. Ugasite vatru, dodajte sitne rajčice, sve dodatno posolite i popaprite, ubacite koji listić sjeckanog peršina i odmah poslužite.