Većina ljudi obožava jela iz tave jer su jednostavna za pripremu i brzo gotova. Upravo to ovakva jela čini idealnim obrokom u užurbanim danima ili večerima kad nam se ne kuha, a dostava nam i nije neka opcija.
Osim što je stvarno brzo gotov, ovaj aromatični zalogaj iz tave privlačan je i oku i nepcu, a i dugo će vas držati sitima.
SASTOJCI
Priprema:
- Krumpir dobro operite (nemojte ga guliti ako nije kemijski tretiran), obrišite pa prerežite po pola (veće krumpire narežite na četvrtine).
- Juneći odrezak sobne temperature narežite na komade veličine zalogaja, otprilike 2x2cm.
- Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje i polovicu maslaca. Kad se maslac otopi ubacite krumpire i pecite ih oko 10-12 minuta uz povremeno okretanje. Pečeni krumpiri trebaju biti zlatne boje.
- Pri samom kraju pečenja krumpire lagano posolite i ubacite 2-3 listića svježe kadulje. Pečene krumpire izvadite na tanjur i ostavite sa strane.
- Iz tave ocijedite masnoću i prebrišite ju kuhinjskim ubrusom. Vratite tavu na vatru i ponovno dobro zagrijte. Dodajte žlicu maslinova ulja i ubacite meso i pecite ga 4-5 minuta.
- U zadnjoj minuti ubacite ostatak maslaca, timijan, kadulju i protisnuti češnjak. Posolite i popaprite, promiješajte pa sve pecite još minutu-dvije.
- U tavu s mesom dodajte krumpire, izmiješajte i pustite da se krumpiri lagano zagriju. Ugasite vatru, dodajte sitne rajčice, sve dodatno posolite i popaprite, ubacite koji listić sjeckanog peršina i odmah poslužite.