Specifičnost ovog jela, osim indijske mješavine začina koje zovemo curry, jest u tome što mu se dodaje kokosovo mlijeko koje svojom slatkoćom zaokruži i ublaži pikantnost jela, te ga čini dodatno kremastim.
Gotovo uvijek dodajem grožđice, a vi ih možete izostaviti. Možete koristiti i gotovu curry mješavinu, međutim jelo će biti aromatičnije i ukusnije ako sve začine istučete u mužaru i tako pripremite vlastitu, svježu curry mješavinu.
SASTOJCI
ZA CURRY MJEŠAVINU ZAČINA:
ZA UMAK:
DODATNO:
Priprema:
- Piletinu narežite na komade veličine zalogaja.
- Začine za curry istucite u mužaru tako da dobijete prah, dodajte 1 dl vode, pomiješajte te umiješajte piletini tako da bude posve obložena marinadom. Marinirajte piletinu 30 minuta do sat vremena.
- Zagrijte ulje u odgovarajućoj posudi pa dodajte sitno narezan luk. Pržite dok ne omekša i ne poprimi boju, pa dodajte piletinu, posolite i pržite oko 5-10 minuta, miješajući.
- Dodajte kokosovo mlijeko i grožđice. Sve kuhajte 15-ak minuta dok piletina nije potpuno kuhana i dok se umak ne zgusne.
- Skuhajte i ocijedite rižu basmati. Curry piletinu servirajte na riži i sve pospite sitno sjeckanim svježim peršinom.