×
×
Kako napraviti curry piletinu
Recepti

Kako napraviti curry piletinu

Pileći curry je jedno od najpoznatijih indijskih jela. Obično se poslužuje sa indijskim pogačicama (naan) ili rižom, a posebno je ukusno ako sami napravite mješavinu začina za curry.

Specifičnost ovog jela, osim indijske mješavine  začina koje zovemo curry, jest u tome što mu se dodaje kokosovo mlijeko koje svojom slatkoćom zaokruži i ublaži pikantnost jela, te ga čini dodatno kremastim.

Gotovo uvijek dodajem grožđice, a vi ih možete izostaviti. Možete koristiti i gotovu curry mješavinu, međutim jelo će biti aromatičnije i ukusnije ako sve začine istučete u mužaru i tako pripremite vlastitu, svježu curry mješavinu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Piletina

    ZA CURRY MJEŠAVINU ZAČINA:

    ZA UMAK:

    DODATNO:

Priprema:

  1. Piletinu narežite na komade veličine zalogaja.
  2. Začine za curry istucite u mužaru tako da dobijete prah, dodajte 1 dl vode, pomiješajte te umiješajte piletini tako da bude posve obložena marinadom. Marinirajte piletinu 30 minuta do sat vremena.
  3. Zagrijte ulje u odgovarajućoj posudi pa dodajte sitno narezan luk. Pržite dok ne omekša i ne poprimi boju, pa dodajte piletinu, posolite i pržite oko 5-10 minuta, miješajući.
  4. Dodajte kokosovo mlijeko i grožđice. Sve kuhajte 15-ak minuta dok piletina nije potpuno kuhana i dok se umak ne zgusne.
  5. Skuhajte i ocijedite rižu basmati. Curry piletinu servirajte na riži i sve pospite sitno sjeckanim svježim peršinom.