×
×
Kako napraviti japanski Tonkatsu odrezak
Recepti

Kako napraviti japanski Tonkatsu odrezak

Ako vam pogled na Tonkatsu odrezak budi asocijaciju na bečki šnicl, niste pogriješili. Katsu je istočnjačka varijanta pohanog šnicla.

Tonkatsu odrezak se priprema kao i naši pohanci – valja se u brašno, jaja i krušne mrvice, no tu dolazimo do jedne sitne razlike.

Mrvice koje mi koristimo i kakve ih poznajemo, donekle se razlikuju od panko mrvica koje se koriste u japanskoj kuhinji. Za izradu panko mrvica koristi se samo sredina bijelog kruha i mljevene su nešto krupnije što hranu pohanu s pankom čini hrskavijom.

Prži se na suncokretovom ili kukuruznom ulju, no ja sam Tonkatsu, kao i gotovo sve ostalo što pržim, osim ribe ili ponekih prženih slastica, pohala na svinjskoj masti. Vjerujem da time nije izgubio na autentičnosti.

Katsu se servira s rižom i Tonkatsu umakom, japanskom varijantom roštilj umaka, baziranog na soja umaku i s prepoznatljivom slatkom notom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

    ZA TONKATSU UMAK:

Priprema:

  1. Skuhajte rižu. Odreske posolite i popaprite, uvaljajte u brašno, jaja i panko mrvice, pa pržite, ne više od 2-3 istovremeno na vrućem ulju ili svinjskoj masti po 2-3 minute sa svake strane.
  2. Dok se odresci prže pripremite Tonkatsu umak. Pomiješajte navedene sastojke da se potpuno stope, a šećer otopi.
  3. Odreske servirajte s kuhanom rižom, prelivene Tonkatsu umakom.