×
×
Kako napraviti lazanja rolice sa šunkom
Recepti

Kako napraviti lazanja rolice sa šunkom

Kako lazanje učiniti zabavnijima i bržima za pripremu? Odgovor je – kuhana šunka, rolice umjesto slojeva lazanja i ekstra sir u bešamelu.

Lazanje su comfort jelo idealno za filmske večeri i druženje s prijateljima. Jednostavne, brzo gotove, prilagodljive sastojcima. Milina.

U ovom receptu sam lazanje htio učiniti zabavnim i još bržim za pripremu. Za početak sam umak od mljevenog mesa zamijenio kuhanom šunkom. Slojeve lazanja sam zamijenio rolicama, a u bešamel umak dodao još sira i njime prelio rolice. Poznati okusi, novo ruho, brža priprema.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Šunka u ovitku

Priprema:

  1. Na list svježe tjestenine za lazanje posložite šunku pa na nju sir narezan na listiće. Zarolajte list tjestenine po dužoj strani pa je narežite na 3 ili 4 manje rolice i okomito slažite jednu do druge u protvan.
  2. Dužinu rolicu odredite prema visini protvana u koji ćete ih slagati i peći. Pazite samo da rolice ne prelaze visinu protvana već da ostavite malo mjesta. Ponovite postupak dok ne potrošite sve listove lazanja, odnosno dok ne napunite protvan.
  3. Pripremite bešamel. U dubokoj tavi otopite maslac. Neka kratko zavrije, ali pazite da ne zagori. Dodajte malo glatkog brašna uz stalno miješanje. Miješajte oko pola minute, dok brašno i maslac ne poprimi svijetlo smeđu boju. Tad postupno i uz stalno miješanje ulijte mlijeko.
  4. Bešamel umak će se zgusnuti kroz 2-3 minute. Čim postane gust, uklonite ga sa štednjaka i u njega umiješajte naribani cheddar sir. Miješajte dok se u potpunosti ne otopi.
  5. Bešamel oprezno prelijte preko lazanja rolica pazeći da sve budu prekrivene. Rolice stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C sve dok na vrhu ne počinju dobivati zlatno smeđu boju. Oko desetak minuta.