×
×
Lungić na toploj salati od cvjetače i slanutka
Recepti

Lungić na toploj salati od cvjetače i slanutka

Razbijte kulinarsku rutinu pa se odvažite na ringišpil okusa u ovom receptu koji spaja nježni lungić s pečenim povrćem i umakom od hrena.

U ovom jelu, nježni okus lungića upotpunio sam pečenom cvjetačom i slanutkom s umakom od svježeg hrena i vrhnja. Neizostavan dodatak su svježe rotkvice, ljubičasti luk i sok limete – pravi ringišpil okusa!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Lungiću uklonite opnu te ga natrljajte sa soli, paprom i čilijem.
  2. U tepsiju stavite papir za pečenje i to tako da napravite pregradu koja će razdvojiti lungić od povrća. Lungić stavite na papir te počnite s pripremom povrća.
  3. Procijedite konzervu slanutka te ga stavite u tepsiju. Cvjetaču operite i nakidajte na komadiće te ih dodajte slanutku. Začinite sa solju, paprom i crvenom paprikom. Prelijte s maslinovim uljem i dobro promiješajte.
  4. Ubacite sve u zagrijanu pećnicu na 200°C. Nakon 10 minuta pečenja, promiješajte povrće, a lungić okrenite. Pecite još 5-8 minuta kako bi povrće bilo hrskavo.
  5. Dok se meso i povrće peče možete pripremiti umak tako da samo sjedinite kiselo vrhnje i hren. Predlažem da hren kušate prije dodavanja kako bi procijenili njegovu ljutinu. Na temelju toga odredite količinu hrena koju ćete dodati u umak. Rotkvice operite pa ih narežite na tanke ploškice, isto kao i luk.
  6. Kada je sve spremno, poslužite jelo na velikom tanjuru tako da po dnu stavite umak, na njega kupus, rezani luk, slanutak i cvjetaču te rotkvice. Po samom vrhu složiti rezani lungić te sve završite s malo sjeckanog peršina i sokom limete.