Mini mesne okruglice na štapićima punjenim kikirikijem (ni manje, ni više) vrlo brzo mogu postati pravi hit na sljedećem druženju.
SASTOJCI
Priprema:
- Mljeveno meso posolite te u njega dodajte krušne mrvice, ulje, nasjeckani svježi peršin i jaje. Rukama zamiješajte smjesu i ostavite kratko na hladnom da se svi sastojci povežu.
- Mljeveno meso razvaljajte u oblik pravokutnika i podijelite ga na jednake 16 jednakih kvadrata.
- Na svaki mesni kvadrat stavite manju kocku dimljenog sira koji ste prethodno uvaljali u mljeveni chili začin. Pripazite na omjer veličine kockica sira i kvadrata mesa. Ako su kocke sira prevelike, nećete moći oblikovati lijepe okruglice već će doći do pucanja. Rukama oblikujte čvrste mesne okruglice.
- Okruglice pecite na tavi ili u pećnici, ako vam je lakše. Pečene okruglice ubacite u domaći ili kupovni salsa umak i kratko ih prokuhajte, toliko da se tekućina iz umaka reducira. Ako ste pravi ljubitelj ljutog, salsi možete dodati chillija prema ukusu.
- Gotove mesne okruglice nabodite na štapiće punjene kikirikijem i poslužite dok su još tople.