Mesne okruglice sa slanutkom u lepinji

2020

Sastojci

  • Za 25-30 okruglica:
  • 450 g mljevene junetine
  • 250 g kuhanog slanutka
  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 6 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • lepinje
19 Siječanj 2020, Komentari: Komentari isključeni za Mesne okruglice sa slanutkom u lepinji

Mesne okruglice obogaćene slanutkom i začinima izvrstan su izbor ako ste se zasitili onih klasičnih.

Poslužite mesne okruglice s prilogom po želji ili, još bolje, u lepinji kao street food. Dodajte im salatu i povrće po želji i umak na bazi jogurta.

Za umak pomiješajte čvrsti jogurt, žlicu limunovog soka, nasjeckani režanj češnjaka i malo bosiljka pa prelijte okruglice.

mesne-okruglice-sa-slanutkom--02

Priprema:

U blender stavite kuhani slanutak, nasjeckani luk i češnjak, peršin, jaje, kumin, korijandar i sol. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Smjesu dodajte mljevenom mesu, promiješajte pa dodajte i krušne mrvice. Sve dobro izmiješajte.

Rukama navlaženim vodom formirajte kuglice (bit će ih 25-30 komada). Pržite ih oko 8 minuta na ulju na slabijoj vatri, okrećite ih dok ne posmeđe sa svih strana. U veću tavu stavljajte najviše 10 okruglica tako da ih možete nesmetano okretati.

Pržene okruglice izvadite na papirnati ručnik i pustite da se ocijede od ulja. Prerežite lepinju, napravite “džepove” i napunite ih lisnatim salatama i sezonskim povrćem. Dodajte okruglice.

Kako bi nadjev bio još sočniji, prelijte ga umakom na bazi jogurta.

Vezani članci