Mesne okruglice u 'šlafroku'

2014

Sastojci

  • 450 g mljevenog mesa svinjetina
  • 1 luk
  • 2 šnite bijelog kruha
  • 50 g crvene paprike
  • 50 g zelene paprike
  • 20 g soli
  • 10 g papra
  • 10 g češnjaka u granulama
  • 30 g peršina
  • 5 jaja
  • 100 g brašna
  • 40 g maslaca
  • 50 g ribanog sira
  • 100 ml vode
  • 300 ml ulja
12 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Mesne okruglice u ‘šlafroku’

Tako jednostavno, a tako fino! Mesne okruglice jelo su koje većina veže uz uspomene iz djetinjstva te maminu i bakinu čarobnu kuhinju. Probajte ih u nešto drugačijem izdanju!

Mesne okruglice pržene u tijestu odličan su odabir predjela ili kao finger food na nekoj zabavi ili domjenku, posebice ako se posluže uz ukusan hladni umak.

mesne-okruglice-u-slafroku-02

Priprema:

Na ulju popržite sitno sjeckani luk te dodajte meso. Začinite sa soli, paprom te dodajte papriku rezanu na sitne kockice koju ste kratko popržili. Zatim dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu, dobro ocijedili i sve zajedno izmiješajte te napravite male okruglice i stavite ih u hladnjak na 15 – ak minuta dok se smjesa stegne.

U posudu stavite vodu, maslac, dodajte sol, pustite da kratko prokuha te umiješajte brašno. Smjesu miješajte na vatri dok se ne počne odvajati od stijenke posude. Stavite ohladiti te postepeno umiješajte jedno po jedno jaje. Kada je smjesa polutekuća dodate ribani sir.

Okruglice umočite u smjesu te pržite u dubokom ulju. Kada su okruglice pečene izvadite ih na papirnati ubrus te servirajte sa umakom po izboru i salatom.

Vezani članci