×
×
Mljeveno meso “na žlicu” s povrćem i curryjem
Recepti

Mljeveno meso “na žlicu” s povrćem i curryjem

Jede vam se nešto na žlicu, ali vam se ne odvaja puno vremena za kuhanje? Dajte šansu našem receptu i garantirano se nećete moći odvojiti od zdjelice ovog variva.

Skuhajte veću količinu ovog jela jer “višak” možete zamrznuti i imati ga spremnog za dane kad vam se zbilja ne kuha.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Luk sitno nasjeckajte pa ga kratko popržite (u dubljoj, široj tavi) na malo maslinova ulja.
  2. Dodajte mu češnjak i pržite oko pola minuta pa ubacite mljeveno meso. Pirjajte meso do 10 minuta i pritom ga usitnjavajte kuhinjskom lopaticom.
  3. Kad je meso sasvim posmeđilo, dodajte curry, đumbir, kurkumu, mljevenu papriku i sol. Promiješajte. Istovremeno, ako koristite smrznuti grašak, prokuhajte ga 10-ak minuta.
  4. U posudu ubacite mrkvu i krumpir narezane na kockice, dodajte grašak i ulijte pelate. Kada se svi sastojci zagriju, dodajte dvije šalice vode i kuhajte na srednje jakoj vatri.
  5. Povremeno miješajte i podlijevajte vodom, dok krumpir nije skuhan (30-45 min). Poslužite toplo.