Nakon standardnog pleha za pećnicu, kalup za muffine je najkorišteniji “pekač” u mojoj kuhinji. Vjerojatno i u vašoj. U njemu možete pripremiti zbilja svašta – od mini mesnih štruca do standardnih slatkih muffina.
Ovi slani muffini sa hrskavom slaninom su odlična ideja za doručak ili večeru iako, ako ih držite u hladnjaku, mogu postati super ručak za ponijeti na posao. A sad, recept u ruke i – na posao!
SASTOJCI
Priprema:
- Na tavi ispecite slaninu dok nije potpuno hrskava. Odložite je na papirnati ubrus da se ohladi.
- U dubokoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Po želji možete dodati i druge začine poput papra, crvene paprike i sl. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, čvrsti jogurt i jaje. Tekuće sastojke ulijte u suhe sastojke pa pjenjačom sve sjedinite.
- Slaninu, cheddar i svježe listove začinskog bilja nasjeckajte na sitne komade te ih umiješajte u smjesu za muffine. Ako je potrebno s maslacem premažite kalup za muffine.
- Dodajte po jednu jušnu žlicu smjese na dno kalupa. Pomoću žlice napravite malo udubljenje na dnu i u njega razbite jedno prepeličje jaje (ili jedno malo kokošje jaje ako su kalupi veći). Lagano prekrijte prepeličje jaje drugom žlicom smjese za muffine. Ponovite postupa dok ne ostanete bez smjese za muffine.
- Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 12-15 minuta ili dok ne vidite da su muffini dobili lijepu zlatnu koricu.