Muffini sa slaninom punjeni jajetom

2019

Sastojci

  • Za 6 muffina:
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml čvrstog jogurta
  • 1 jaje
  • 50 g slanine
  • 60 g cheddar sira
  • 10 g svježeg peršina ili origana
  • 6 manjih kokošjih ili prepeličjih jaja
  • sol
11 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Muffini sa slaninom punjeni jajetom

U nekim kuhinjama, slani muffini su češći gost od onih slatkih. Ako je to slučaj i kod vas, onda je ovo recept koji trebate isprobati. Barem nekoliko puta.

Nakon standardnog pleha za pećnicu, kalup za muffine je najkorišteniji “pekač” u mojoj kuhinji. Vjerojatno i u vašoj. U njemu možete pripremiti zbilja svašta – od mini mesnih štruca do standardnih slatkih muffina.

Ovi slani muffini sa hrskavom slaninom su odlična ideja za doručak ili večeru iako, ako ih držite u hladnjaku, mogu postati super ručak za ponijeti na posao. A sad, recept u ruke i – na posao!

muffini-sa-slaninom-punjeni-jajetom-02

Priprema:

Na tavi ispecite slaninu dok nije potpuno hrskava. Odložite je na papirnati ubrus da se ohladi.

U dubokoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Po želji možete dodati i druge začine poput papra, crvene paprike i sl.

U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, čvrsti jogurt i jaje.

Tekuće sastojke ulijte u suhe sastojke pa pjenjačom sve sjedinite.

Slaninu, cheddar i svježe listove začinskog bilja nasjeckajte na sitne komade te ih umiješajte u smjesu za muffine.

Ako je potrebno s maslacem premažite kalup za muffine.

Dodajte po jednu jušnu žlicu smjese na dno kalupa. Pomoću žlice napravite malo udubljenje na dnu i u njega razbite jedno prepeličje jaje (ili jedno malo kokošje jaje ako su kalupi veći). Lagano prekrijte prepeličje jaje drugom žlicom smjese za muffine.

Ponovite postupa dok ne ostanete bez smjese za muffine.

Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 12-15 minuta ili dok ne vidite da su muffini dobili lijepu zlatnu koricu.

Vezani članci