×
×
Nachos s mljevenom junetinom i sirom
Video recepti

Nachos s mljevenom junetinom i sirom

Nachos je jednostavno meksičko jelo koje će nahraniti veće društvo bez problema, a njegovoj hrskavosti i pikantnosti malo tko će moći odoljeti.

Nachos je jedno od onih jela nastalo kreativnošću kuhara koji se morao snaći u trenutku pa je brzinski pokupio prve namirnice koje je ugledao oko sebe i stvorio nešto sasvim novo. U ovom slučaju riječ je o Ignaciju Anaya, nadimka Nacho.

Zahvaljujući gospodinu Anaya, danas imamo recept za meksički hit kojim u manje od pola sata možete nahraniti gladne goste. A možete ga pripremiti i kad ste sami pa sebično uživati u sočnim, hrskavim i pikantnim okusima. U tom slučaju pripremite manju količinu, recept je dosta izdašan.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    DODATNO:

Priprema:

  1. Mljevenu junetinu ispirjajte na ulju. Usitnite meso dok se pirja, a kad posmeđi dodajte mu nasjeckani češnjak, mrvljeni čili, dimljenu papriku, sol i papar. Pirjajte još oko 5 minuta pa skinite s vatre.
  2. Dno lima za pečenje (u receptu je korišten lim 38 x 27 cm) prekrijte sa 100 g tortilja čipsa. Preko čipsa rasporedite polovicu mesa, a preko mesa pola količine kuhanog graha i kukuruza. Na vrh stavite kriške ukiseljene jalapeño papričice. Pospite sve s pola naribanog sira. Zatim još jednom na isti način poredajte preostale sastojke.
  3. Preselite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 10-ak minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi. Potom sve pospite mini rajčicama narezanim na kriške, nasjeckanim ljubičastim lukom i svježim korijanderom te pokapajte kiselim vrhnjem ili nekim drugim umakom po želji.
Mesnica