Nachos je jedno od onih jela nastalo kreativnošću kuhara koji se morao snaći u trenutku pa je brzinski pokupio prve namirnice koje je ugledao oko sebe i stvorio nešto sasvim novo. U ovom slučaju riječ je o Ignaciju Anaya, nadimka Nacho.
Zahvaljujući gospodinu Anaya, danas imamo recept za meksički hit kojim u manje od pola sata možete nahraniti gladne goste. A možete ga pripremiti i kad ste sami pa sebično uživati u sočnim, hrskavim i pikantnim okusima. U tom slučaju pripremite manju količinu, recept je dosta izdašan.
SASTOJCI
DODATNO:
Priprema:
- Mljevenu junetinu ispirjajte na ulju. Usitnite meso dok se pirja, a kad posmeđi dodajte mu nasjeckani češnjak, mrvljeni čili, dimljenu papriku, sol i papar. Pirjajte još oko 5 minuta pa skinite s vatre.
- Dno lima za pečenje (u receptu je korišten lim 38 x 27 cm) prekrijte sa 100 g tortilja čipsa. Preko čipsa rasporedite polovicu mesa, a preko mesa pola količine kuhanog graha i kukuruza. Na vrh stavite kriške ukiseljene jalapeño papričice. Pospite sve s pola naribanog sira. Zatim još jednom na isti način poredajte preostale sastojke.
- Preselite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 10-ak minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi. Potom sve pospite mini rajčicama narezanim na kriške, nasjeckanim ljubičastim lukom i svježim korijanderom te pokapajte kiselim vrhnjem ili nekim drugim umakom po želji.