Napravite proljetnu salatu sa Zrinski šunkom

2018

Sastojci

  • 400 g PIK Zrinski šunke
  • 4 kriške kruha
  • 150 g feta sira
  • 2 mlada luka
  • 1 vezica rotkvica
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 150 g mini rajčica
  • lisnata salata prema želji
23 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Napravite proljetnu salatu sa Zrinski šunkom

Zrinski šunka je idealna za sve kombinacije jela - od plata do sendviča i salata. Njen rustikalan okus odlično se uklopio s nježnim i svježim sastojcima ove proljetne salate.

PIK Zrinski šunka novi je proizvod koji nosi tradicionalno ime povodom 80 godina postojanja PIK Vrbovca.

Proizvedena je od jednog komada mesa svinjskog buta, a dimljenje kao proces proizvodnje daje joj poseban štih. Zahvaljujući tradicionalnoj kombinaciji začina, češnjaka i papra, Zrinski šunka ima specifičan, rustikalan okus.

Šunka je idealan odabir za plate i druženje s prijateljima, ali isto tako za sendviče i izlete u prirodu. Ujedno može biti odličan dodatak jelima u raznim tjesteninama i salatama.

Zrinski šunku, idealan sastojak za sve kombinacije jela, možete pronaći u trgovinama na odjelu delikatese.

sunka-zrinski-02

Priprema:

PIK Zrinski šunku narežite na kockice veličine 1 centimetar. Jednako narežite sir i kruh.

Kockice kruha ispecite kratko na tavi na malo zagrijanog maslinovog ulja.

Rotkvice i mladi luk očistite pa narežite na kolutiće, a tvrdo kuhana jaja i mini rajčice na četvrtine. Na dno veće zdjele stavite lisnate salate pa dodajte ostale sastojke.

Salatu prelijte maslinovim uljem i balzamičnim octom, začinite prema želji i promiješajte.

Vezani članci