PIK Zrinski šunka novi je proizvod koji nosi tradicionalno ime povodom 80 godina postojanja PIK Vrbovca.
Proizvedena je od jednog komada mesa svinjskog buta, a dimljenje kao proces proizvodnje daje joj poseban štih. Zahvaljujući tradicionalnoj kombinaciji začina, češnjaka i papra, Zrinski šunka ima specifičan, rustikalan okus.
Šunka je idealan odabir za plate i druženje s prijateljima, ali isto tako za sendviče i izlete u prirodu. Ujedno može biti odličan dodatak jelima u raznim tjesteninama i salatama.
Zrinski šunku, idealan sastojak za sve kombinacije jela, možete pronaći u trgovinama na odjelu delikatese.
SASTOJCI
Priprema:
- PIK Zrinski šunku narežite na kockice veličine 1 centimetar. Jednako narežite sir i kruh. Kockice kruha ispecite kratko na tavi na malo zagrijanog maslinovog ulja.
- Rotkvice i mladi luk očistite pa narežite na kolutiće, a tvrdo kuhana jaja i mini rajčice na četvrtine. Na dno veće zdjele stavite lisnate salate pa dodajte ostale sastojke.
- Salatu prelijte maslinovim uljem i balzamičnim octom, začinite prema želji i promiješajte.