×
×
Orzotto sa špinatom i mljevenim mesom
Recepti

Orzotto sa špinatom i mljevenim mesom

Orzotto u kombinaciji sa špinatom i mljevenim mesom brzo se sprema, a još brže nestaje s tanjura.

Predlažem vam još jednu kombinaciju s ječmom, ovog puta kombinirali smo ga sa špinatom i mljevenim mesom i tako dobili zdravo i ukusno jelo za čiju pripremu će vam trebati tek nešto malo više od pola sata.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Špinat operite i ocijedite, a luk sitno nasjeckajte. Zatim, na ugrijanom maslinovu ulju kratko pržite nasjeckan luk te mu dodajte mljeveno meso i sve zajedno nastavite pržiti miješajući na laganoj vatri dok tekućina koju je meso otpustilo ne ispari.
  2. Kada je meso zapečeno, dodajte ječam pa i njega kratko popržite. Ulijte vino i pričekajte da ispari, a zatim sve posolite i zalijte šalicom vrućeg temeljca.
  3. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri lagano miješajući dvadesetak minuta. Svaki put kada ječam popije tekućinu dodajte pola šalice do šalicu temeljca i sve tako dok ječam potpuno ne omekša.
  4. Kad je ječam skoro kuhan, umiješajte grubo nasjeckan špinat te po potrebi dodajte još malo temeljca ili vruće vode dok špinat ne bude gotov te se sve zajedno ne zgusne. Na kraju dodajte krupno mljevenog papra te par žlica maslinova ulja i poslužite.