2016

Sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 300 g hokaido bundeve
  • 50 g mrkve
  • 50 g celera
  • 50 g pastrnjaka
  • 50 g luka
  • 10 g češnjaka
  • 400 g prhkog tijesta
  • 1 jaje
  • 20 g svinjske masti
  • sol, papar
  • čili birdseye (po želji)
3 Lipanj 2016, Komentari: Comments Off on Pita s mljevenom junetinom i bundevom

Tajna ove ukusne i prhke pite krije se u nadjevu koji uspješno sljubljuje mljevenu junetinu sa sočnom pečenom bundevom.

pita-s-junetinom-i-bundevom-detalj

Priprema:

Bundevu očistite, narežite na kocke, posolite, prelijte s malo bučinog ulja i zapecite u pećnici 15 minuta na 180°C.

Na masti popržite sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte korjenasto povrće narezano na kockice i meso. Začinite solju, paprom i čilijem pa kratko popržite.

Prženo meso pomiješajte s prethodno pečenom bundevom i bjelanjkom. Nadjev stavite na prhko tijesto koje ste prethodno zapekli u kalupu 5 minuta na 165°C.

Tijestom prekrijte nadjev, utisnite rubove, premažite žumanjkom i pecite u zagrijanoj pećnici na 165°C oko 30 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.

Pitu servirajte uz razne lisnate salate po izboru.

Vezani članci