Pohani svinjski kotleti punjeni špinatom i sirom

2018

Sastojci

  • 5-6 odkoštenih svinjskih kotleta
  • 1 paket smrznutog špinata (300 g)
  • 125 g mozzarelle
  • 60 g krem sira
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • sol, papar
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • brašno
  • 4 - 5 jaja
  • krušne mrvice
  • ulje ili svinjska mast za prženje
9 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Pohani svinjski kotleti punjeni špinatom i sirom

Pohano je uvijek gušt koji može biti veći samo ako je pohano ujedno i punjeno. To je slučaj s ovim duplo paniranim kotletima (pre)bogato nadjevenim špinatom i sirom.

Teško ćemo naći gurmana koji punjeno i pohano meso, neće doživjeti kao ultimativni gušt. Takav je i moj današnji prijedlog, u proljetno zelenom ruhu.

Otkošteni svinjski kotleti bogato nadjeveni špinatom i sirevima prijat će vrući, ali teško ćete im odoljeti i kad se ohlade na sobnu temperaturu. Zbog toga mogu biti odličan odabir hrane koju ćete ponijeti na prve proljetne izlete i piknike.

pohani-svinjski-odresci-punjeni-spinatom-02

Priprema:

Špinat otopite, a zatim dobro ocijedite, najbolje kroz gustu gazu, tako da gotovo potpuno ocijedite svu tekućinu. Pomiješajte ga s ribanom mozzarellom, krem sirom, parmezanom i protisnutim češnjakom, pa dodajte soli i papra po ukusu.

Pećnicu ugrijte na 180°C. Pripremite tavu s masnoćom za prženje, kao i lim za pečenje obložen papirom u kojem ćete kasnije kotlete dovršiti u pećnici.

Otkoštene kotlete posolite i popaprite pa nožem vrlo oprezno, postrance, napravite džep čitavom površinom.

Tako dobiveni džep napunite bogato nadjevom, ali vodite računa da nadjev ne ispada i da se odresci mogu zatvoriti.

Svaki tako dobiveni kotlet uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u mrvice. Ponovite valjanje u jaja u mrvice, da budu dvaput obloženi.

Pržite ih kratko s obje strane na vrućoj masnoći, da dobiju zlatnu koricu. Zatim ih premjestite na lim za pečenje, pa ih idućih 7 – 10 minuta pecite na 180°C.

Poslužite uz svježu salatu po izboru.

Vezani članci