×
×
Pohani svinjski kotleti punjeni špinatom i sirom
Recepti

Pohani svinjski kotleti punjeni špinatom i sirom

Pohano je uvijek gušt koji može biti veći samo ako je pohano ujedno i punjeno. To je slučaj s ovim duplo paniranim kotletima (pre)bogato nadjevenim špinatom i sirom.

Teško ćemo naći gurmana koji punjeno i pohano meso, neće doživjeti kao ultimativni gušt. Takav je i moj današnji prijedlog, u proljetno zelenom ruhu.

Otkošteni svinjski kotleti bogato nadjeveni špinatom i sirevima prijat će vrući, ali teško ćete im odoljeti i kad se ohlade na sobnu temperaturu. Zbog toga mogu biti odličan odabir hrane koju ćete ponijeti na prve proljetne izlete i piknike.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

Priprema:

  1. Špinat otopite, a zatim dobro ocijedite, najbolje kroz gustu gazu, tako da gotovo potpuno ocijedite svu tekućinu. Pomiješajte ga s ribanom mozzarellom, krem sirom, parmezanom i protisnutim češnjakom, pa dodajte soli i papra po ukusu.
  2. Pećnicu ugrijte na 180 °C. Pripremite tavu s masnoćom za prženje, kao i lim za pečenje obložen papirom u kojem ćete kasnije kotlete dovršiti u pećnici.
  3. Otkoštene kotlete posolite i popaprite pa nožem vrlo oprezno, postrance, napravite džep čitavom površinom. Tako dobiveni džep napunite bogato nadjevom, ali vodite računa da nadjev ne ispada i da se odresci mogu zatvoriti.
  4. Svaki tako dobiveni kotlet uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u mrvice. Ponovite valjanje u jaja u mrvice, da budu dvaput obloženi.
  5. Pržite ih kratko s obje strane na vrućoj masnoći, da dobiju zlatnu koricu. Zatim ih premjestite na lim za pečenje, pa ih idućih 7 – 10 minuta pecite na 180 °C.
  6. Poslužite uz svježu salatu po izboru.