Teško ćemo naći gurmana koji punjeno i pohano meso, neće doživjeti kao ultimativni gušt. Takav je i moj današnji prijedlog, u proljetno zelenom ruhu.
Otkošteni svinjski kotleti bogato nadjeveni špinatom i sirevima prijat će vrući, ali teško ćete im odoljeti i kad se ohlade na sobnu temperaturu. Zbog toga mogu biti odličan odabir hrane koju ćete ponijeti na prve proljetne izlete i piknike.
SASTOJCI
Priprema:
- Špinat otopite, a zatim dobro ocijedite, najbolje kroz gustu gazu, tako da gotovo potpuno ocijedite svu tekućinu. Pomiješajte ga s ribanom mozzarellom, krem sirom, parmezanom i protisnutim češnjakom, pa dodajte soli i papra po ukusu.
- Pećnicu ugrijte na 180 °C. Pripremite tavu s masnoćom za prženje, kao i lim za pečenje obložen papirom u kojem ćete kasnije kotlete dovršiti u pećnici.
- Otkoštene kotlete posolite i popaprite pa nožem vrlo oprezno, postrance, napravite džep čitavom površinom. Tako dobiveni džep napunite bogato nadjevom, ali vodite računa da nadjev ne ispada i da se odresci mogu zatvoriti.
- Svaki tako dobiveni kotlet uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u mrvice. Ponovite valjanje u jaja u mrvice, da budu dvaput obloženi.
- Pržite ih kratko s obje strane na vrućoj masnoći, da dobiju zlatnu koricu. Zatim ih premjestite na lim za pečenje, pa ih idućih 7 – 10 minuta pecite na 180 °C.
- Poslužite uz svježu salatu po izboru.