×
×
Punjene mesne okruglice Wellington
Recepti

Punjene mesne okruglice Wellington

Ove mesne okruglice odličan su izbor za zabave i večere, kada za svoje goste želite pripremiti nešto malo drukčije.

Goveđe meso na Wellington način tradicionalno se priprema u Engleskoj, a sastoji se od goveđeg filea kratko ‘zatvorenog’ na vrućoj tavi, zatim zamotanog u lisnato tijesto i pečenog u pećnici.

Ove su okruglice varijanta na tu dobro poznatu temu i alternativa klasičnom talijanskom receptu za mesne okruglice sa špagetima i umakom od rajčica, ili pak nama dobro poznatim ćuftama.

Za pripremu mesnih okruglica najčešće koristim miješano mljeveno meso, no vi možete koristiti čistu junetinu ili svinjetinu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Mljeveno meso dobro izmješajte sa začinima, žumanjkom i krušnim mrvicama. Od kompaktne smjese otkidajte meso, spljoštite ga dlanovima i u sredinu stavite mozzarella kuglicu te zamotajte oko kuglice.
  2. Rukama dodatno oblikujte u pravilnu okruglicu i tako dok ne potrošite smjesu. Svaku okruglicu 'zatvorite' na vrućoj tavi na maslinovom ulju, sa svih strana.
  3. Lisnato tijesto odrolajte iz pakiranja i narežite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite okruglicu i tijesto zamotajte oko nje. Slažite ih na pleh na kojeg ste stavili papir za pečenje. Bjelanjak lagano razmutite i njime premažite svaku okruglicu.
  4. Pecite na 200 °C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz umak od rajčica.