Goveđe meso na Wellington način tradicionalno se priprema u Engleskoj, a sastoji se od goveđeg filea kratko ‘zatvorenog’ na vrućoj tavi, zatim zamotanog u lisnato tijesto i pečenog u pećnici.
Ove su okruglice varijanta na tu dobro poznatu temu i alternativa klasičnom talijanskom receptu za mesne okruglice sa špagetima i umakom od rajčica, ili pak nama dobro poznatim ćuftama.
Za pripremu mesnih okruglica najčešće koristim miješano mljeveno meso, no vi možete koristiti čistu junetinu ili svinjetinu.
SASTOJCI
Priprema:
- Mljeveno meso dobro izmješajte sa začinima, žumanjkom i krušnim mrvicama. Od kompaktne smjese otkidajte meso, spljoštite ga dlanovima i u sredinu stavite mozzarella kuglicu te zamotajte oko kuglice.
- Rukama dodatno oblikujte u pravilnu okruglicu i tako dok ne potrošite smjesu. Svaku okruglicu 'zatvorite' na vrućoj tavi na maslinovom ulju, sa svih strana.
- Lisnato tijesto odrolajte iz pakiranja i narežite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite okruglicu i tijesto zamotajte oko nje. Slažite ih na pleh na kojeg ste stavili papir za pečenje. Bjelanjak lagano razmutite i njime premažite svaku okruglicu.
- Pecite na 200 °C oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz umak od rajčica.