Punjene mesne okruglice Wellington

2016

Sastojci

  • 450 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 pakiranja razvaljanog lisnatog tijesta
  • malene mozzarella okruglice (tzv. mozzarelline)
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • malo majčine dušice
  • malo češnjaka u prahu
  • 1 žlica krušnih mrvica
13 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Punjene mesne okruglice Wellington

Ove mesne okruglice odličan su izbor za zabave i večere, kada za svoje goste želite pripremiti nešto malo drukčije.

Goveđe meso na Wellington način tradicionalno se priprema u Engleskoj, a sastoji se od goveđeg filea kratko ‘zatvorenog’ na vrućoj tavi, zatim zamotanog u lisnato tijesto i pečenog u pećnici.

Ove su okruglice varijanta na tu dobro poznatu temu i alternativa klasičnom talijanskom receptu za mesne okruglice sa špagetama i umakom od rajčica, ili pak nama dobro poznatim ćuftama.

Za pripremu mesnih okruglica najčešće koristim miješano mljeveno meso, no vi možete koristiti čistu junetinu ili svinjetinu.

mesne-okruglice-a-la-wellington-detalj

Priprema:

Mljeveno meso dobro izmješajte sa začinima, žumanjkom i krušnim mrvicama. Od kompaktne smjese otkidajte meso, spljoštite ga dlanovima i u sredinu stavite mozzarella kuglicu te zamotajte oko kuglice. Rukama dodatno oblikujte u pravilnu okruglicu i tako dok ne potrošite smjesu.

Svaku okruglicu ‘zatvorite’ na vrućoj tavi na maslinovom ulju, sa svih strana.

Lisnato tijesto odrolajte iz pakiranja i narežite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite okruglicu i tijesto zamotajte oko nje. Slažite ih na pleh na kojeg ste stavili papir za pečenje. Bjelanjak lagano razmutite i njime premažite svaku okruglicu.

Pecite na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite uz umak od rajčica.

Vezani članci