×
×
Reuben salata s pečenom šunkom
Recepti

Reuben salata s pečenom šunkom

Reuben sendvič pretvorili smo u reuben salatu, a govedinu zamijenili s pečenom šunkom i dobili ukusnu inačicu poznatog jela.

Sendviči se počesto ne smatraju prihvatljivim obrokom. Za razliku od salata. Stoga se netko pametno dosjetio planetarno poznati Reuben sendvič pretvoriti u salatu. Mi smo pak, u nedostatku usoljene govedine, koja je prepoznatljivi sastojak Reuben sendviča, u salatu dodali prepoznatljivu PIK-ovu pečenu šunku. 

I vjerujte, salata je mrak!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pečena šunka

    Sastojci za salatu:

    Sastojci za preljev: 

Priprema:

  1. Prvo napravite umak. Usitnjene krastavce pomiješajte s ostalim sastojcima za umak i začinite sa soli i paprom pa ih ostavite sa strane.
  2. Šunku narežite na kockice, naribajte mrkvu i sir, a svježi kupus tanko narežite. Luk možete sitno nasjeckati, a sjemenke kima kratko, toliko da puste miris, popržite na suhoj tavi, otprilike tridesetak sekundi pa izvadite iz tave. Na ugrijanu tavu dodajte maslinovo ulje pa popržite luk do zlatno smeđe boje, dodajte kupus i mrkvu, a sve začinite sa soli i paprom i pržite dok ne omekša, ali neka još uvijek ostane hrskav, otprilike pet minuta.
  3. Umiješajte šunku i kiseli kupus i sve promiješajte, a potom dodajte ribani sir i poklopite. Smanjite vatru i ostavite tako dok se sir ne rastopi. Na kraju, umiješajte preljev i sjemenke kima pa pospite narezanim kiselim krastavcima i lukom koji ste narezali na kolutiće.