Rolice od vučenog tijesta sa šunkom i špinatom

2019

Sastojci

  • ZA 40-AK ROLICA:
  • 170 g Zrinski šunke
  • 80 g sira (trapist)
  • 250 g svježeg posnog sira
  • 1 jaje
  • 125 g odmrznutog špinata
  • sol, papar
  • 10 listova za savijače
  • voda
  • ulje
  • ZA UMAK:
  • kiselo vrhnje
  • jogurt
  • svježi list celera
20 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Rolice od vučenog tijesta sa šunkom i špinatom

Pripremaju se lako, nestaju u dva griza! Ove rolice sa sirom, špinatom i šunkom bi vrlo lako mogle postati vaša omiljena "grickalica".

Iako izgledaju poput taquitosa, popularnih meksičkih tortilja zalogaja, ove rolice inspiraciju vuku iz bliskoistočne kuhinje.

Hrskavi omotač od vučenog tijesta ljubomorno čuva sočnu unutrašnjost od svježeg sira, špinata i šunke.

Umak možete prilagoditi vlastitom ukusu. Osobno preporučujem umak na bazi jogurta i limuna ili limete.

rolice-sa-sunkom-spinatom-02

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte svježi kravlji sir, sitno ribani polutvrdi sir, odmrznuti i ocijeđeni špinat, na kockice narezanu šunku i jedno cijelo jaje.

Začinite po želji, a preporučeno bi bilo staviti do dvije žlice soli i jedne žličice papra.

Razvucite kupovne listove za savijaču. Koristite po dva lista odjednom, te ih položene jedan preko drugog razrežite na 8 jednakih dijelova.

Tako razrezane listove premažite mješavinom vode i ulja (možete i samo vodom ako ne želite dodatno uljiti jelo). Na dno listova, položenih po dužini, stavite žlicu nadjeva od sira, šunke i špinata.

Preklopite nadjev listovima za savijaču, te ga lagano prstima protisnite kroz listove kako bi se ravnomjerno rasporedio po cijeloj širini. Zatim nastavite rolati do kraja sve u rolicu.

Ponovite postupak sve dok vam ne potrošite nadjev od sira i šunke. Dobit ćete četrdesetak rolica.

Rolice položite na papir za pečenje i premažite ih s malo ulja.

Rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva s uključenim ventilatorom. Pecite ih oko 5-6 minuta ili duže, dok rolice na dobiju zlatno smeđu boju.

Poslužite ih uz umak od vrhnja, jogurta i svježeg lista celera.

Vezani članci