Iako izgledaju poput taquitosa, popularnih meksičkih tortilja zalogaja, ove rolice inspiraciju vuku iz bliskoistočne kuhinje.
Hrskavi omotač od vučenog tijesta ljubomorno čuva sočnu unutrašnjost od svježeg sira, špinata i šunke.
Umak možete prilagoditi vlastitom ukusu. Osobno preporučujem umak na bazi jogurta i limuna ili limete.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- U dubokoj posudi pomiješajte svježi kravlji sir, sitno ribani polutvrdi sir, odmrznuti i ocijeđeni špinat, na kockice narezanu šunku i jedno cijelo jaje. Začinite po želji, a preporučeno bi bilo staviti do dvije žlice soli i jedne žličice papra.
- Razvucite kupovne listove za savijaču. Koristite po dva lista odjednom, te ih položene jedan preko drugog razrežite na 8 jednakih dijelova. Tako razrezane listove premažite mješavinom vode i ulja (možete i samo vodom ako ne želite dodatno uljiti jelo).
- Na dno listova, položenih po dužini, stavite žlicu nadjeva od sira, šunke i špinata. Preklopite nadjev listovima za savijaču, te ga lagano prstima protisnite kroz listove kako bi se ravnomjerno rasporedio po cijeloj širini. Zatim nastavite rolati do kraja sve u rolicu.
- Ponovite postupak sve dok vam ne potrošite nadjev od sira i šunke. Dobit ćete četrdesetak rolica.
- Rolice položite na papir za pečenje i premažite ih s malo ulja. Rolice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C s uključenim ventilatorom. Pecite ih oko 5-6 minuta ili duže, dok rolice na dobiju zlatno smeđu boju.
- Poslužite ih uz umak od vrhnja, jogurta i svježeg lista celera.