Upravo je takva i salata s ječmom i piletinom, koju vam danas donosim.
Ječam možete uvijek skuhati unaprijed, održat će se nekoliko dana u hladnjaku, tako da za najvećih vrućina, samo mijenjajući sastojke i začine ili dresinge, možete svaki dan imati novu salatu.
SASTOJCI
Priprema:
- Ječam namočite 6-8 sati ranije. Isperite ga, pa dodajte vode u omjeru 1:3. Dakle, ako ste stavili močiti šalicu ječma, nakon što ste ga isprali, stavite ga kuhati u 3 šalice vode. Kuhajte 15-ak minuta, pa ocijedite.
- Za vrijeme dok se ječam kuha, na tavi ispržite pileća prsa narezane na rezance. Meso izvadite iz tave i ostavite sa strane, a na preostaloj masnoći popržite sitno sjeckani mladi luk ili ljutike. Dodajte ocijeđeni ječam, kratko popržite, posolite, zalijte vinom, temeljcem ili vodom, ovisno o tome što imate, pa kratko kuhajte da tekućina ispari.
- Dodajte meso, sve promiješajte, prebacite u zdjelu za salatu, pa ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Za to vrijeme narežite krastavce i rajčice na kockice, a bosiljak nasjeckajte pa sve dodajte u ohlađenu mješavinu ječma, nježno promiješajte, dodajte ulja i octa po ukusu i po želji pospite kockicama feta sira i krupno mljevenim paprom.