×
×
Sous vide hanger odrezak na šarenoj ljetnoj salati
Recepti

Sous vide hanger odrezak na šarenoj ljetnoj salati

Sporim kuhanjem na niskoj temperaturi uz pomoć sous vide tehnike, hanger odrezak će biti mekan i sočan.

Hanger odrezak je možda ostao u sjeni nekih svojih popularnijih kolega, ali to nije razlog da ga ne upoznate i isprobate. Ako želite garanciju za sočan i mekan odrezak, onda ga svakako pripremite sous vide tehnikom. Ova tehnika odavno nije rezervirana samo za ugostitelje.

Iako sous vide priprema dugo traje, ona je sasvim bezbrižna, meso možete potpuno zaboraviti na četiri sata. A potom ga samo zapecite i poslužite na bogatoj salati koju ste začinili dressingom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
4 sata
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Hanger steak

    ZA SALATU:

    ZA DRESSING:

Priprema:

  1. Hanger odrezak s vanjske strane očistite od masnoće. Prerežite ga na dva dijela (uz tetivu koja prolazi kroz njega) pa s drugog dijela uklonite tetivu. Meso stavite u vrećicu za vakuumiranje, a uz meso dodajte nagnječeni češnjak, ružmarin i maslac pa vakuumirajte vrećicu.
  2. Sous vide uređaj uronite u lonac s vodom, namjestite temperaturu na 60 °C pa ubacite meso sa začinima u vodu te kuhajte oko 4 sata.
  3. Nauljite grill tavu pa meso izvadite iz vrećice i zapecite ga sa svih strana. Potom na tavu stavite i kukuruz, polijte ga maslinovim ulje i pecite dok ne uhvati boju.
  4. U zdjeli pomiješajte zelenu salatu narezanu na trakice, miješane salate, cherry rajčice narezane na kriške, nasjeckani luk i gorgonzolu narezanu na kockice. Zrna kukuruza skinite s klipa pa također dodajte u salatu.
  5. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, aceto balsamicu, senf, sol i papar te napravite dressing. Prelijte ga preko salate i promiješajte.
  6. Meso narežite na kriške i poslužite ih na salati. Na kraju meso posolite i pokapajte maslinovim uljem.
Mesnica