Savršeno mekan, a hrskavo zapečen – najbolji je opis bunceka iz linije polugotovih mesnih jela naziva Slow Cooked Selection. Buncek (Pork Knuckle) je napravljen od mesa s hrvatskih farmi te već kuhan 5 sati u PIK Vrbovcu. Treba ga još samo zapeći 45 minuta.
Ova porcija idealna je za dvije osobe, a mesu će dobra pratnja biti prokulice zapečene na tavi aromatizirane lukom, češnjakom i čili papričicama. Ako inače niste obožavatelj prokulica, uz ovaj biste se recept mogli predomisliti.
SASTOJCI
Priprema:
- Sporo kuhani buncek pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- Prokulice prepolovite, slaninu narežite na kockice, luk i češnjak sitno nasjeckajte. Slaninu prepržite pa izvadite iz tave. Na masnoću dodajte luk (dolijte ulje, prema potrebi) i pirjajte nekoliko minuta.
- Potom ubacite i češnjak, kratko pržite pa dodajte prokulice. Pecite ih na tavi oko pet minuta. Na kraju dodajte čili papričicu narezanu na tanke kriške, posolite i popaprite. Vratite slaninu i sve dobro promiješajte.
- Buncek narežite na manje komade i poslužite s prokulicama.