Zahvaljujući PIK Slow Cooked Selection liniji možete preskočiti dugotrajne sate kuhanja–mekani buncek s hrskavom koricom naći će se na vašem stolu za samo 45 minuta.
Ovo tradicionalno jelo poslužili smo uz neočekivan prilog, kombinaciju crnog graha, riže i pečenog batata s malo soka limete. Uz mali „kick“ čilija, odlično će pasati s ovom ukusnom svinjskom koljenicom.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 °C. Izvadite buncek iz plastične vrećice i prebacite ga u aluminijsku posudu. Pecite ga 45 minuta.
- Batat ogulite pa narežite na kockice. Stavite ga na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem, promiješajte i stavite u pećnicu na 20 minuta.
- U manjem loncu zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte rižu. Prepržite je nekoliko minuta pa joj dodajte sitno nasjeckani češnjak i miješajte još otprilike jednu minutu. Potom ulijte temeljac, poklopite i pustite da se riža skuha (vrijeme prilagodite uputi na pakiranju).
- U veću tavu dodajte maslinovo ulje pa ubacite pečeni batat i crni grah. Iscijedite sok ½ limete u batat i grah, dodajte čili i sol pa promiješajte. Potom umiješajte kuhanu rižu i pospite s malo korice limete.
- Meso narežite i poslužite uz prilog od riže, batata i crnog graha te omiljenu salatu.