Kada se poseban rez mesa kao što je Beef hammer peče dugo i sporo, rezultat može biti samo odličan – ukusno, mekano meso koje se topi u ustima.
Takvo meso savršeno će upotpuniti gusti umak koji smo pripremili od povrća pečenog u istoj posudi, a dobar prilog cijelom jelu bit će pire od celera i krumpira aromatiziran češnjakom.
SASTOJCI
ZA PRILOG:
OSTALO:
Priprema:
- Celer, mrkve, peršin i luk očistite i narežite na kockice. Jabuke i kruške ogulite i također narežite. Režnjeve češnjaka očistite. Stavite u posudu za pečenje.
- Beef hammer koji ste dobili otkoštavanjem koljenice i povezali špagom, smjestite s povrćem u posudu za pečenje. Meso nauljite maslinovim uljem i posolite. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C, kako bi se povrće zapeklo.
- Nakon sat vremena izvadite iz pećnice i podlijte crnim vinom i temeljcem. Vratite u pećnicu na 160 °C i pecite dva sata.
- Nakon dva sata izvadite meso iz pećnice, skinite ga s kosti i narežite na manje komade, otprilike veličine porcije. Ponovno vratite u pećnicu i pecite još sat vremena.
- Dok se meso dovršava, pripremite prilog. Očistite i narežite celer i krumpir na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi. U manjem loncu ugrijte mlijeko s maslacem i nagnječenim režnjem češnjaka. Kuhani celer i krumpir zalijte mlijekom i izradite u pire.
- Nakon što je meso gotovo, povrće izvadite iz posude i izmiksajte u umak štapnim mikserom.
- Pire poslužite uz komade mesa i prelijte umakom te ukrasite svježim timijanom.