×
×
Rez! Akcija! Upoznajte Beef hammer
Mesne lekcije

Rez! Akcija! Upoznajte Beef hammer

Nije teško pogoditi čemu Beef hammer duguje svoj naziv, zar ne? Ovako obrađena koljenica, izgledom podsjeća na čekić, a “zakucat” će vas svojim sočnim okusom.

Beef hammer je zapravo goveđa, odnosno juneća koljenica od koje se radi ovaj kod nas prilično nepoznat rez. Ovako obrađena koljenica neodoljivo podsjeća na čekić.

Obrada koljenice započinje tako da se oslobodi i očisti gornji dio kosti sa svih strana. Višak mesa sačuvajte za juhe ili sporo kuhane gulaše. Kost je potrebno dobro očistiti dok “čekić” možete, ali i ne morate očistiti od masnoće.

Čekić će bez masnoće možda izgledati ljepše, ali će mu upravo masnoća osigurati sočnost prilikom pečenja. Osim masnoće, koštana srž iz kosti čekića dat će ovom komadu mesu nezaboravnu aromu.

Nakon obrade, meso je potrebno povezati špagom kako bi čekić zadržao svoj specifičan oblik prilikom pečenja. Beef hammer je najbolje peći u pećnici i to nekoliko sati i na nižoj temperaturi, odnosno sporo peći. Rezultat je meso koje se doslovno odvaja od kosti i topi u ustima.

Kliknite za detaljan recept iz videa za sporo pečeni Beef hammer s pireom od celera i krumpira.

Mesnica