Ova mesna štruca korijene vuče sa Sicilije, ali ne morate putovati da biste uživali u savršenim okusima. Idealna je za obiteljski vikend ručak, a može biti i odlično rješenje za blagdanske dane.
Praktična je jer je možete zamotati i dan unaprijed pa sačuvati u hladnjaku do samog pečenja. Bogato nadjevena šunkom, sirom i špinatom oduševit će i mlađe i starije goste.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk, papriku i češnjak. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i pirjajte povrće 10-ak minuta dok ne omekša.
- U veću zdjelu dodajte mljeveno meso pa ga usitnite kuhinjskom lopaticom. U meso dodajte krušne mrvice, parmezan, obrađeno povrće, koncentrat rajčice i jedno jaje. Posolite, poparite, dodajte sjeckani svježi peršin i dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Na papir za pečenje istresite smjesu i poravnajte je u pravokutan oblik dimenzija 20 x 28 cm te debljine oko 1,5 cm.
- Na mljeveno meso posložite četiri kriške šunke tako da prekrijete površinu. Ostavite prazan rub od otprilike 1-2 cm.
- Šunku potom prekrijte listićima baby špinata, pospite naribanom mozzarellom i na kraju listićima svježeg bosiljka. Uz pomoć papira na kojem ste sve slagali zamotajte u čvrstu roladu. Potom prstima zatvorite rubove kako vam nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja.
- Štrucu prebacite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 60 minuta na 180 °C. Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 10-ak minuta i potom narežite na kriške.
- Poslužite uz omiljeni prilog, mi smo odabrali pire krumpir i umak od rajčice.