Svinjski kotleti se mogu pripremiti na bezbroj načina, a s obzirom da se radi o krtom komadu mesa, najčešće se peku u pećnici u komadu, kako ne bi bili presuhi.
Sve nedoumice oko pripreme ovog komada svinjetine otklonit će članak pet savjeta za pripremu sočnih kotleta.
Kotleti iz ovog recepta imaju lagano glaziranu koricu dok im je unutrašnjost sočna. Glazura se sastoji od mješavine dostupnih namirnica – senfa, crvene paprike i malo meda. Glazuru po želji možete izostaviti i kotlete peći na tavi na masnoći, a možete ih dodatno zapeći u pećnici.
Topla salata od graha se odlično uklopila kao prilog ovom jelu koje je odlična ideja za fini ručak.
SASTOJCI
Priprema:
- Odreske izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu pola sata prije pečenja. Dobro ih posolite i popaprite.
- Pomiješajte senf, med i po želji mljevenu crvenu papriku pa tom mješavinom premažite kotlete. Ovaj premaz po želji možete izostaviti. U tavi zagrijte ulje i pecite svinjske odreske na srednje jakoj vatri.
- Grah operite, prokuhajte desetak minuta. Ocijedite, isperite i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša. Zatim ga kratko popržite s paprikom narezanom na kockice i nasjeckanim lukom na masnoći na kojoj se peklo meso.
- Toplu grah salatu poslužite sa svinjskim kotletima.