×
×
Svinjski kotleti s proljetnim povrćem
Recepti

Svinjski kotleti s proljetnim povrćem

Šparoge, mladi krumpir, mrkva i grašak – proljetno povrće koje svinjski kotleti uz sebe hoće!

S proljećem sve više vremena počinjemo provoditi vani. Stoga su više nego dobrodošli recepti koji za pripremu zahtijevaju samo jednu posudu i ne previše utrošenog vremena.

Recept za proljetne kotlete koji vam nudim, upravo je takav.

A mladi krumpiri, mrkvice, grašak i šparoge će i na vaše tanjure donijeti ugođaj prave proljetne livade.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 200-220°C. Poželjno bi bilo peći u pećnici s ventilatorom, no ako je nemate, nemojte odustati od recepta. Samo namirnice stavljene u pećnicu na pola navedenog vremena malo okrenite i protresite.
  2. Kotlete posolite i popaprite, premažite mješavinom senfa i mljevene paprike pa ostavite sa strane.
  3. Operite i očistite krumpire. Ovisno o veličini narežite ih na polovice ili više jednakih komada. Posolite ih i popaprite, nakapajte žlicom maslinova ulja, rasporedite po limu za pečenje i pecite 30 minuta na 200-220°C u pećnici s uključenim ventilatorom. Nemate li takvu pećnicu, na pola vremena krumpire lagano promiješajte i okrenite.
  4. Očistite mrkvice i po potrebi ih uzdužno narežite na polovine ili četvrtine, ovisno o debljini. Luk očistite i narežite na kriške.
  5. Nakon 30 minuta pečenja, posložite mrkvu i luk po krumpiru, na sve rasporedite kotlete, nakapajte preostalim maslinovim uljem i pecite i dalje s uključenim ventilatorom idućih 15 minuta. Ako pečete bez ventilatora, na polovici pečenja okrenite kotlete i povrće malo promiješajte.
  6. Pomiješajte maslac i usitnjeni češnjak.
  7. Rasporedite šparoge i grašak po mesu i povrću i na sve rasporedite male hrpice maslaca s češnjakom. Pecite idućih 5 minuta.
  8. Servirajte s par kapi limunova soka, posuto sjeckanim peršinom ili koprom.